”Hotade att skära halsen av mig”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Alex Ryssholm har kritiserats hårt för sitt arbete i AFC Eskilstuna.

Nu avslöjar ordföranden att han även har mottagit dödshot.

– De hotade med att komma hem till mig och skära halsen av mig och min familj, säger han till Fotbollskanalen.

AFC Eskilstuna har blivit en omdiskuterad klubb, inte minst sedan avancemanget till allsvenskan 2017.

Ordföranden Alex Ryssholm har dels anklagats för att gå runt den svenska 51 procents-regeln. Dessutom fick klubben hård kritik då man flyttade hela föreningen från Solna till Eskilstuna inför säsongen.

”Skära halsen av mig”

I en intervju med Fotbollskanalen berättar ordföranden nu att det har gått så pass långt att han har mottagit dödshot.

– Jag fick ett sms från en okänd person där det stod att jag skulle lämna alla poster inom AFC, och att om jag inte gjorde det skulle de komma hem till mig där jag bor och skära halsen av mig och min familj, berättar Ryssholm.

– Men det värsta var att de skrev till det telefonnumret som min 89-åriga mamma använder. Det numret är registrerat på mitt namn och är inte hemligt. Så det var min mamma som fick sms:et. Jag var rädd att hon hade fått en hjärtattack när hon läste det. Hon förstod att det var någon som riktat in sig på min familj. Jag försökte säga till henne att det var ett slags skämt, att det var mina kompisar som skojade. Men jag har svårt att tro att hon tror på det. Hon är fortfarande rädd.

”MFF låtsas som ingenting”

Alex Ryssholm säger vidare att hoten har anmälts och att han hade kontakt med polisen så sent som i går.

Nu riktar han kritik mot de allsvenska supportergrupper som har gett sig på AFC Eskilstunas fans i samband med matcher.

En uppmärksammad händelse utspelade sig efter mötet med IFK Göteborg under våren då nio supportrar på väg från Ullevi attackerades.

– Våra supportrar är nu rädda för att åka på bortamatcher. Vissa av de grabbarna vill nog aldrig åka på bortamatch igen. I vilken demokrati hotar, hatar och mobbar man folk? Det finns inga ord för att beskriva mina känslor. IFK Göteborg tog visserligen avstånd från det som hände, men Malmö FF låtsades som att det inte hände någonting. Man kan säga att de flörtar med huliganerna, säger Ryssholm.

ARTIKELN HANDLAR OM