Officiellt: Celik och Ranégie till Häcken

Foto: BILDBYRÅN
Celik och Ranégie.

avMartin Tolén

FOTBOLL

Det allsvenska övergångsfönstrets sista dag.

Då presenterar Häcken både Mervan Celik och Mathias Ranégie.

– Mathias skriver på till året ut till att börja med. Man vet aldrig när det gäller ”Ragge”, säger sportchefen Sonny Karlsson.

Vid midnatt stänger övergångsfönstret för de allsvenska fotbollsklubbarna.

Och nu har BK Häcken agerat inför den allsvenska avslutningen.

Både Mathias Ranégie, 33, och Mervan Celik, 27, ansluter till klubben.

– Vi är rätt så nöjda med fönstret. I och med skadorna så har vi fått kortsiktig hjälp av Ahmed Yasin och Ranégie och även en långsiktig lösning i Mervan. En kille som vi jagat ett par gånger längs hans karriär. Det är ju ingen som kan förutse att Farnerud och Kamara ska gå sönder när man kör igång, så lite av lösningarna är kortsiktiga, men återigen, man vet aldrig, lösningarna kan bli långsiktiga också, säger sportchefen Sonny Karlsson till klubbens hemsida.

”Vet aldrig med Ranégie”

Ranégies kontrakt gäller säsongen ut medan Celik, närmast från turkiska Akhisarspor, skrivit på ett kontrakt på tre och ett halvår.

– Mathias skriver på till året ut till att börja med. Man vet aldrig när det gäller ”Ragge”. Vi har haft han förut och vi vet vad han kan. Han är här för att hjälpa oss i och med skadorna vi haft och vi är glada att vi kan få hit honom och göra han färdig för spel, säger Sonny Karlsson.

Mervan Celik:

– Det känns mycket bra. Häcken är en klubb med ambitioner och jag är en människa som vill ta mig framåt. De är bra för mig att fortsätta utvecklingen här och på sikt vinna SM-guld.

ARTIKELN HANDLAR OM