Bryter tystnaden om mötet med Mellberg

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Anders Ylander
Olof Mellberg lämnar mötet med Mats Gren under natten mot torsdag.

Mats Gren har inte uttalat sig om mötet med Olof Mellberg.

Förrän nu.

– Vi ska säkert sondera terrängen framöver, säger han i C More apropå om Mellberg är aktuell som ny Blåvitt-tränare.

Mats Gren.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYR N
Mats Gren.

Sent i går kväll nåddes Sportbladet av uppgifter om att Olof Mellberg befann sig hemma hos IFK Göteborgs sportchef Mats Gren. Strax efter midnatt stapplade också den tidigare landsmannen och nuvarande BP-tränaren ut från porten.

Så … vad sades egentligen där inne?

Mellberg hävdade bestämt att mötet handlade om BP-mittbacken Calle Starfelt, som mycket riktigt presenterades som Blåvitt-spelare i dag, torsdag. Men Mats Gren har inte uttalat sig alls utan hänvisat till IFK Göteborgs hemsida (där man också hänvisade till Calle Starfelt-värvningen).

”Diskuterade minnen”

Men i samband med kvällens match mellan Blåvitt och AIK bröt han tystnaden. I C Mores studio ställde Gren upp på en intervju och fick då frågan vad han och Mellberg egentligen pratade om.

– Vi hade faktiskt några saker som vi hade bestämt sedan några veckor tillbaka att vi skulle diskutera när han skulle komma ner hit. Sen diskuterade vi lite gamla minnen hit och dit. Men visst, vi ska säkert sondera (tränar)terrängen framöver, men vi är väldigt nöjda med tränarteamet vi har just nu. Sen får vi se längre fram vad som händer, säger Gren.

C More: Är Olof Mellberg en intressant tränare för er?

– Vad som är intressant och inte vill jag inte kommentera just nu, avslutar Mats Gren bestämt.

Lundh skeptisk

C More-experten Olof Lundh köper inte förklaringen att de ”diskuterade gamla minnen”.

– Man undrar ju vad de har för gamla minnen att diskutera med tanke på att Gren är född 1963, 14 år före Olof Mellberg. Det är ju inte som att de har spelat tillsammans…, säger han.

IFK Göteborg vann matchen med 2–1.

Publicerad: