Liverpools avbräck – Lallana lårskadad

Adam Lallana.
Adam Lallana.

Tungt skadeavbräck för Liverpool med bara en vecka kvar till Premier League.

Adam Lallana är lårskadad och beräknas bli borta i två månader.

– Vi räknar inte med honom i augusti och september, säger Jürgen Klopp.

Med bara en vecka kvar till starten av Premier League omgärdas Jürgen Klopp av diverse störningsmoment i sina förberedelser.

Det var efter onsdagens final mot Atlético Madrid i Audi Cup som den tyske managern tvingades konstatera att den engelske landslagsmannen Adam Lallana dragit på sig en lårskada.

I dag kom prognosen – och den var inte positiv.

– Det här var verkligen inte nyheterna vi ville ha. Tyvärr så är skadan så allvarlig att det troligtvis betyder att Adam blir borta i ett par månader, inte veckor. Så jag tror inte vi kan räkna med honom i augusti och september, säger Klopp enligt The Guardian.

Georginio Wijnaldum och Adam Lallana.
Georginio Wijnaldum och Adam Lallana.

Även Coutinho och Sturridge skadade

Sedan tidigare har Liverpool även Daniel Sturridge på skadelistan efter en lårkänning i 3–0-segern mot Bayern München i tisdags.

Skadan ska inte vara allvarlig men den engelske anfallaren kommer inte kunna delta när ”Reds” spelar sin sista vänskapsmatch under försäsongen mot Athletic Club på lördagen.

En annan som missar den matchen är Philippe Coutinho som uppges dras med en smärtor i ryggen – och än mer huvudbry lär Klopp få om den brasilianske stjärnan skulle säljas till Barcelona, något som inte ter sig helt osannolikt sedan Neymar sålts från La Liga-klubben till PSG.

Tränaren har dock vid upprepade tillfällen fastställt att Coutinho inte kommer lämna Liverpool.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.