Häcken nollade Bajen i omstarten

1 av 3 | Foto: C MORE
FOTBOLL

GÖTEBORG. Det var Hammarbys gåvor till Häcken.

En misslyckad passning, en straff – och en sko från Bajenfansen.

– Humor från deras supportrar, men det är svårt för mig att spela med en sneakersko på fel fot, säger Häckenmålvakten Peter Abrahamsson.

Häcken som inte gjort mål i de tre senaste allsvenska matcherna fick bra hjälp av Hammarby när det lossnade under måndagskvällen.

Arnor Smarason serverade Chisom Egbuchulam bollen i 44:e minuten. Häckenanfallaren hittade lagkamraten Alexander Farnerud som chippade in 1-0 ur snäv vinkel och bröt Hisingslagets långa måltorka.

Bjöd på tveksam straff

I den andra halvleken bjöd Hammarbymittbacken Marcus Degerlund på en misstänkt liten lätt knuff som gjorde att Paulinho föll som en fura i marken med straff som följd, 2-0 (56).

Men det var inte slut på Hammarbygåvorna där.

När laget från Söder försökte forcera i slutet gick hemmamålvakten Peter Abrahamssons sko sönder i 86:e minuten i samband med en inspark.

– Jag trodde att skosnöret hade gått av men det var den lilla flärpen (där det översta hålet) sitter som hade gått av. Jag var tvungen att byta sko. Det hade inte gått att spela vidare, säger Abrahamsson.

Kastade in sko

Bajenfansen ville skynda på för att snabbt få igång spelet igen och kastade in en sko till Abrahamsson från läktarhåll.

– Det var en sneakers. Det hade varit svårt att spela med den. Och så var det en högerdoja till min vänsterfot…, säger Häckenmålvakten.

Hörde du något när de kastade in skon?

– Bonnjävel. 

– Men det var humor, säger Abrahamsson med ett leende. 

Jonas Eriksson (domaren) stoppade klockan också.

– Ja…det var rimligt.

Det var inget avancerat maskningsförsök?

– Nej, det var det väl inte. Men vi fick andas lite. Det var nyttigt, säger Abrahamsson.

Men det var framför allt gåvorna från Hammarbys spelare som ledde till Häckens 2-0-seger.

– Hammarby spelade bort bollar och gav oss chansen att skapa målchanser. Det var en stabil insats från oss, inget att hurra jättemycket över, men tre viktiga poäng och vi fick göra mål igen, säger Häckentränaren Mikael Stahre.

ARTIKELN HANDLAR OM