Rooney på plats i Everton – ska läkarundersökas

Foto: TT
FOTBOLL

Det var 13 år sedan sist.

Men nu är Wayne Rooney tillbaka i Everton.

31-åringen rapporteras finnas på plats på klubbens träningsanläggning för att genomföra sin läkarundersökning.

Det var i går kväll som Manchester Evening News rapporterade om att en återkomst till Everton var mycket nära för Wayne Rooney.

Manchester United och ”The Toffees” uppgavs vara överens om en övergång – och affären väntas offentliggöras inom kort.

Nu skriver flera brittiska nyhetsmedier, bland annat Sky Sports, att den 31-årige legendaren är på plats hos sin nygamla klubbs träningsanläggning för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen.

Samtidigt rapporterar The Independent att Rooney har informerat flera av sina lagkamrater att han till kommande säsong flyttar tillbaka till Merseyside.

Som 16-årigt underbarn debuterade Rooney för Everton och gjorde dundersuccé. Därför stack det rejält i ögonen hos supportrarna när han 2005 kontroversiellt lämnade sin barndomsklubb för storklubben Manchester United.

Blev klubbens främste

Samtidigt blev han världens dyraste tonåring i en affär som kostade United 20 miljoner pund.

Sedan dess har han slagit Bobby Charltons rekord och skrivit in sig som klubbens främste målskytt någonsin.

På senare år har dock Rooneys tidigare ohotade plats i startelvan ifrågasatts allt mer. Sedan José Mourinhos intåg har engelsmannen fått allt mer sporadiskt med speltid och även tappat sin plats i det engelska landslaget.

Tidigare i dag bekräftade Manchester United att klubben kommit överens med Everton om en övergång för Romelu Lukaku som alltså går i motsatt riktning. Belgaren uppges kosta 825 miljoner kronor.

Foto: Bildbyrån
Wayne Rooney som 16-åring i Everton-tröjan.
ARTIKELN HANDLAR OM