Officiellt: ’Vigge’ är helt klar för United

avAndreas Käck, Fredrik Jönsson

Klappat och klart.

Victor Nilsson Lindelöf, 22, är nu officiellt en Manchester United-spelare.

– Det här är en dröm som går i uppfyllelse, säger svensken till Sportbladet.

Efter tisdagens träningslandskamp mot Norge åkte Victor Nilsson Lindelöf direkt till Manchester för att göra klart övergången till Manchester United.

Sportbladet var på plats när 22-åringen gled in på träningsanläggningen Carrington i en röd Chevrolet.

Väl på plats skulle den obligatoriska läkarundersökningen genomföras och ett avtal skrivas.

Nu är allt klappat och klart.

Strax efter klockan åtta offentliggjorde Manchester United värvningen.

– Det känns grymt att komma till United. Jag har verkligen njutit under min tid i Benfica och lärt mig mycket där. Men jag ser fram emot att spela i Premier League på Old Trafford och för José Mourinho. Jag ser fram emot att komma i gång och hjälpa laget i jakten på fler titlar, säger svensken i sitt första uttalande via klubben hemsida.

”Är en dröm”

Utanför Lowry Hotel mötte ”Vigge” upp svenska medier och talade ut om övergången.

– Det här känns fantastiskt. Väldigt glad att allt är klart.

En dröm?

– Verkligen. Att få komma till Premier League, en av världens största klubbar ... det är mycket att ta in nu. Men det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse.

Hur reagerade du när du förstod att det verkligen skulle bli en övergång?

– Jag var så klart väldigt lycklig. Att få den här chansen betyder väldigt mycket för mig. Jag är väldigt glad och ser fram emot att få starta säsongen snart, säger Nilsson Lindelöf.

”Ljus framtid här”

Han hyllas direkt av sin nye tränare.

– Han är en väldigt talangfull ung spelare med en ljus framtid i Manchester United. Vår förra säsong visade att vi behöver fler alternativ och bättre bredd i truppen och Victor blir vår första förstärkning denna sommar. Jag vet att vår fantastiska spelargrupp kommer välkomna honom som en av oss, säger tränaren José Mourinho om nyförvärvet.

Premier League-jätten betalar motsvarande 350 miljoner kronor för affären – en summa som kan växa till 450 miljoner kronor via diverse bonusar. Det gör Västeråssonen till Sveriges näst dyraste efter efter Zlatan Ibrahimovic.

Nilsson Lindelöf har skrivit på ett fyraårskontrakt med option för ytterligare ett år.

”Skönt att ha Zlatan här”

Snart drar han i gång försäsongen med sina nya lagkamrater. Och enligt ”Vigge” kommer även Zlatan Ibrahimovic – trots att han inte får förlängt kontrakt med klubben – då att befinna sig i Manchester för att rehaba.

– Skönt att ha Zlatan här. Jag kan prata med honom om klubben och allt annat. Men jag har inte pratat med honom än, säger Nilsson Lindelöf i MUTV.

1 av 5 | Foto: Anna Tärnhuvud

ARTIKELN HANDLAR OM