Första åtgärden: peta lagkaptenen

avHenrik Lundgren

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Alf Westerbergs första åtgärd som tränare för IFK Göteborg blev att sätta lagkaptenen Mattias Bjärsmyr i B-laget.

– Jag har en tanke med det, men vill inte utveckla det mer, säger han.

Det har spekulerats en del i att IFK Göteborgs lagkapten Mattias Bjärsmyr, som sitter med ett utgående kontrakt, är på väg att lämna klubben omgående. Enligt uppgifter till GT kan han vara på väg bort för så lite som 300 000 kronor.

Ändå var det många förvånade miner på Kamratgården när klubbens dagsfärske huvudtränare Alf Westerberg placerade Bjärsmyr utanför den tänkta startelvan när truppen ställde upp för spelövningar, och i stället hade Thomas Rogne och David Boo Wiklander som mittbackspar.

”Hade velat vara kvar”

– Vad jag känner för det? Ingenting. Det får du prata med tränaren om varför det var så. Vi får se på söndag, säger Bjärsmyr kort efter träningen.
Han ville inte prata om framtiden.

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Alf Westerberg

– Inga kommentarer egentligen. Det finns inte så mycket att säga, det är vad det är.

Vill du vara kvar?

– Ja, jag hade velat vara kvar. Vi får se vad som händer. Ingenting är klart, jag är här och tränar, och jag ska träna i morgon och på fredag också.
Alf Westerberg har nu tre dagars träningar på sig inför söndagens match mot Örebro.

Har en tanke med petningen

– Förändring i startelvan blir det ju jämfört med senast, eftersom åtminstone Mads Albaek är borta sedan dess. Taktiskt kommer vi fästa stor vikt vid att våra grunder sitter bra och fungerar. Förhålla oss till Örebro, vad som hände i söndags, vad vi måste försvara oss mot och hur vi ska spela mot dem. Men jag tror att det bottnar i att vi sätter vårt försvarsspel riktigt ordentligt.

Då är det väl rätt uppseendeväckande att du har mittbacken och lagkaptenen Bjärsmyr i ”fel” lag?

– Mm… ja.

Du har någon tanke med det?

– Ja.

Vill du utveckla det mer än så? Han är på väg bort?

– Det kan ju vara så, det kanske spelar in. Men som du säkert förstår så vill jag inte utveckla det mer än så. Men jag förstår frågan.

ARTIKELN HANDLAR OM