Rörd Kasper Hjulmand talade till danska folket

Uppdaterad 2021-07-09 | Publicerad 2021-07-08

Danskarna har landat på Kastrup.

Och förbundskapten Kasper Hjulmand var rörd.

– Utan befolkningens uppbackning hade vi inte kommit upp på hästen igen, säger han.

Följ ämnen
Fotbolls-EM

EM började med en mardröm för Danmark när Christian Eriksen, som i dag mår bra under omständigheterna, fick ett hjärtstopp och föll ihop i premiären mot Finland.

Men danskarna slöt sig samman.

Kasper Hjulmands landslag, uppbackat av hela den danska befolkningen, kom tillbaka och nådde semifinal, där England vann med 2–1.

På torsdag landade det danska landslaget på Kastrup.

Och det var en rörd Hjulmand som talade till pressen.

– Det är trevligt att se er och det är trevligt att det inte är online. Vi vill säga tack till den danska befolkningen och jag vill även rikta ett stort tack till gruppen, till spelarna och staben, säger förbundskaptenen.

– Två saker. Ett: vi ville gärna vinna, vi var nära och vi blev irriterade och besvikna. Två: vi ville inspirera och samla Danmark och det kommer vi att fortsätta med. Vi tackar för stödet och utan uppbackningen hade vi inte kommit upp på hästen igen. Det är svårt att förklara hur gruppen har hittat styrka efter det fruktansvärda vi upplevt. Det visar vad fotboll kan göra. Vi avslutar med att ge befolkningen en applåd.

”Hela landet var maktlöst”

Kasper Schmeichel:

– Det är en konstig känsla att komma hem. Vi var inte redo för det, men naturligtvis är det fantastiskt att se barnen och familjen. Vi har gått igenom allt.

– Hela landet var maktlöst när Christian föll ihop. Det har satt saker i perspektiv, men även varför vi håller på med lagsport. Om det händer något finns där en vän vid sidan som hjälper dig.

Simon Kjær:

– Jag pratade med Christian i går. Han var ledsen över resultatet, precis som resten av oss, men han skrev också till oss att han var stolt. Vi har gått igenom hela det emotionella registret, det har varit en enorm resa. Jag har aldrig upplevt något liknande.

Schmeichel avslutar:

– Det bästa minnet jag har är sammanhållningen i det här landet. Den är väldigt speciell.

DAILY Sista festen innan EM-baksmällan

Aftonbladet Daily med Sportbladets Johanna Frändén.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen