Malmö körde över Degerfors på bortaplan

DEGERFORS/STOCKHOLM. Tung dag för Degerfors hemma på Stora Valla.

Malmö FF körde över hemmalaget efter tre mål på fem minuter i andra halvlek.

– Det är klasskillnad. MFF visar sin klass. Vi fastnade i deras press, säger Degerfors-tränaren Tobias Solberg efter Malmös 5–0-seger.

Degefors hade marginalerna emot sig direkt.

Efter en dryg kvart drog Malmös anfallare Antonio Colak på ett halvmisslyckat skott utanför straffområdet – ett skott som Degerfors mittback Oliver Ekroth försökte blockera men snöpligt styrde förbi sin egen målvakt.

– Det är ju ett dåligt skott som han (Colak) skjuter och som jag försöker göra något åt. Den studsar med honom och det är väl likadant vid det andra målet. Bra lag har tur, så är det, säger Ekroth till Discovery.

Precis innan paus var oturen framme igen för Degerfors. Mittbacken Sean Sabetkar försökte rensa bort en djupledsboll – men ett mottlägg med Adi Nalic gjorde att bollen på nytt styrdes över Degerforsmålvakten Ismael Diawara.

Tre mål på fem minuter

I andra halvlek gjorde Malmö inledningsvis mål på i princip allt. Anders Christiansen utökade till 3–0 och bara några minuter senare hade inbytte Veljko Birmancevic hunnit göra två. Resultatet stod sig och matchen slutade 5–0.

Efteråt var Degerfors tränare Tobias Solberg av förklarliga skäl besviken på insatsen.

– Det är klasskillnad. MFF visar sin klass. Vi fastnade i deras press, säger han.

– Vi kan bättre. Jag hade hoppats vi kunnat bjuda upp mer på hemmaplan och jag och många är väldigt besvikna. I dag var Malmö många nummer för stora. Vi får bryta ihop och komma tillbaka till nästa match.

Desto muntrare miner var det hos Malmös tränare Jon Dahl Tomasson.

– En femstjärnigt insats under ett tätt matchschema. Väldigt stolt över killarna som spelar en väldigt bra attackfotboll. Fansen önskar att vi gör mål, och det är viktigt att ge fansen något tillbaka.

Malmös vänsterback Jonas Knudsen gick ut skadad. En oroväckande syn för Malmö som möter HJK Helsingfors i kvalet till Champions League på onsdag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.