Utmana experterna – tippa allsvenska vinnaren

FOTBOLL

Djurgården är förste utmanare till Malmö i guldkampen.

Bakom dem kämpar Häcken, AIK, Norrköping och Östersund.

Använd Sportbladets tabelltippare nedan och tippa slutspurten i allsvenskan.

Vilket lag får lyfta Lennart Johanssons pokal och kvala till fotbollens finrum Champions League? Vilka lägger beslag på de två Europa League-platserna?

Utmana Sportbladets experter och se vem som hamnar i topp i DIN tabell!

Frida Fagerlund:

"Malmö redde ut den lilla dippen med bravur och Djurgården har visat bra form under hösten. Står och väger mellan Östersund och AIK på tredjeplatsen. Orkar ÖFK hela vägen, trots Europaspel? Än så länge har de motbevisat tvivlarna, och så länge de håller sin högstanivå borde de kunna greja det."

Per Bohman:

Malmö FF tar förstås guldet, Djurgården glider in på en andraplats efter ett gäng storsegrar och AIK krampar rejält borta mot Örebro i den sista omgången. Europa-ångesten hänger över Behrn Arena och Rikard Norlings manskap får inte med sig mer än ett kryss.

Det räcker precis.
Med minsta möjliga marginal snor AIK åt sig den sista Europaplatsen före ett Häcken som förlorar sin avslutande match borta mot MFF.

Simon Bank:

Bäst fart på Djurgården, bäst försvar hos Häcken – men hemmastarka MFF:s vårhandikapp räcker och blir över. Räknar med stenhård kamp om den där tredjeplatsen, det är väl där vi får leta för att hitta dramatiken. Och egentligen finns väl inget lag som, rent seriemässigt, överpresterat av de där sex jag räknar in i slutstriden?

Plats 1: Svenska mästare. Kval till Champions League.

Plats 2: Kval till Europa League.

Plats 3: Kval till Europa League.

ARTIKELN HANDLAR OM