Norlings förklaring: ”Halleluja! Känt mig som Kishti i Idol...”

Foto: Bildbyrån/Aftonbladet
FOTBOLL

GÖTEBORG. Rikard Norlings förklaring efter AIK:s 6–1-seger mot Häcken.
Ett antal Halleluja-moment under träningarna när det lossnat för hans lag.
– Jag har känt mig som Kishti Tomita i Idol. I fotboll är det bland det vackraste man kan uppleva, säger AIK-tränaren.

De har vunnit SM-guld på 2010-talet 00:40

Efter AIK:s 6–1-kross mot Häcken, en av konkurrenterna om en Europa League-plats, var det en ovanligt fåordig Rikard Norling som tog plats på presskonferensen.

– Det är jätteviktigt att vara ödmjuk i det här läget. Nästan precis allt rullar in, nära på. Jag vet inte vad jag ska säga, det blev bra helt enkelt, säger Norling kort.

Får du plocka ned dina spelare nu så att de inte flyger iväg?

– För oss gäller det inte att tona ner. För vi vet att vi kan. Vi har känt det de senaste matcherna (att AIK kan) även om jag var ensam om det efter matchen mot Gif Sundsvall när det var oerhört missnöjt, säger Norling med ett brett leende.

– Mot hammarby var vi också bra, men skillnaden var att allt gick in nu.

Det är en kamp om andraplatsen nu?

– Ja, absolut. Jag har oerhört svårt att se att Malmö skulle tappa det. De är för bra. de har för bra spelare och tränare. Det går inte att ta in och MFF är mycket kraftfulla på Swedbank.

Vad talar för er i kampen om andraplatsen?

– Vi har just nu hittat en kontinuitet i att spela med samma spelare. Spelarna börjar hitta dynamiska utvecklingar utifrån den grundform som vi har som AIK-fundament just nu.

Rikard Norling förklarar det som ledde fram till 6–1-utklassningen på Bravida Arena mot toppkonkurrenten Häcken närmast som religiösa upplevelser under förberedelserna.

Den överraskande referensen: programmet Idol hos TV4.

– Det har varit Kishti Tomita-moment på några träningar. Halleluja-ögonblick!

– Det är en rysande känsla där spelarna själva ser vad vi ska göra tillsammans i olika spelsekvenser. När det blir så är det bland det vackraste jag vet. Då får jag de rysningarna som Kishti får när hon hör vackra toner från Idol-kandidaterna.

Fick du det under matchen också?

– Det är lite speciellt under matcherna. Oj! Den satt i krysset! Kul!

– Sedan är det nästa situation fem sekunder senare. Det är ingen njutning. Jag vet ju att det kan handla om målskillnad till slut också. Då är det ett jobb som görs, men jag har upplevt njutningen på vägen dit, säger Rikard Norling.

ARTIKELN HANDLAR OM