"Vore ett idealiskt kommersiellt scenario"

Rådgivaren vill se Griezmann i Manchester United

Foto: Francisco Seco, TT
FOTBOLL

Transferfönstret må just ha bommat igen – men silly season-tugget går vidare.

Nu är det Antoine Griezmanns ”image adviser” som talar varmt om en flytt till Manchester United för fransmannen.

– Det vore ett idealiskt kommersiellt scenario, säger Sebastien Bellencontre, enligt Manchester Evening News.

Manchester United-fansen har det senaste halvåret haft många skäl att hoppas på en drömvärvning av franske landslagsstjärnan Antoine Griezmann till sommaren.

Ryktena om en flytt från Atlético Madrid har återkommit med jämna mellanrum och förutom att hans bror, Theo, via sociala medier har hintat om detta kan bli verklighet har spelaren själv tidigare öppet talat om sin kontakt med en viss landslagskamrat som spelar på Old Trafford.

– Jag frågar alltid Paul Pogba om Manchester United. Det är en enorm klubb med en väldigt bra infrastruktur, sa Antoine Griezmann i höstas enligt Manchester Evening News.

Har Beckham som idol

Samtidigt ska spelaren ha uppgivit att hans barndomsidol var United-legendaren David Beckham och att han har försökt efterlikna honom genom att spela med långärmat och gjort anspråk på nummer 7 – som är ledigt nu när Memphis Depay har lämnat för Lyon.

Nu är det Griezmanns så kallade ”image advisor”, Sebastien Bellencontre, som uttalar sig i magasinet So Foot och medger att en flytt till ”Red Devils” vore ett perfekt nästa steg att ta.

Kan ta över nummer 7

– När jag läser artiklar om en hypotetisk transfer till Manchester United så tänker jag att det vore ett idealiskt kommersiellt scenario.

– I så fall skulle han spela i Beckhams, hans idols, förra klubb – med samma legendariska nummer på ryggen.

Manchester United uppges till sommaren förbereda ett bud på upp emot 85 miljoner pund för Antoine Griezmann.

ARTIKELN HANDLAR OM