Rasar mot Wenger efter domarknuffen

1 av 2 | Foto: TT
FOTBOLL

Arsène Wenger knuffade domaren Anthony Taylor.

Nu kräver ex-domarna Graham Poll och Keith Hackett ett stenhårt straff.

”Wenger ska stängas av länge”, tycker Poll.

”Han ska betala ett högt pris”, fortsätter Hackett.

Arsenals 2–1-seger mot Burnley i går blev dramatiskt och slutade i kaos.

Arsenalmanagern Arsène Wenger blev i slutet uppvisad på läktaren efter att ha knuffat till fjärdedomaren Anthony Taylor, men stannade i stället till i spelartunneln.

– Jag skulle bara ha hållit käften och gått hem. Jag ångrar allting. Jag ber om ursäkt för det, jag var frustrerad, sa en ångerfull Wenger efteråt.

”Gick bärsärkagång”

Wenger riskerar att straffas för domarknuffen.

Och ex-domarna Graham Poll och Keith Hackett kräver att fransmannen straffas stenhårt efter övertrampet.

”Wenger måste stängas av från sidlinjen under en längre tid. Helt oförklarligt gick han bärsärkagång och knuffade Taylor”, skriver Poll i sin kolumn hos Daily Mail.

Keith Hackett menar att en lindrig avstängning nu leder till fler typer av konfrontationer mot domarna i Premier League.

”Av hänsyn till alla domare på alla nivåer måste FA stänga av Wenger länge efter det här skamfulla beteendet. En avstängning på en eller två matcher passar inte – det visar att det är okej att bruka våld mot domarna”, skriver Hackett hos The Telegraph.

Kravet: Sex matcher – minst

Ex-domaren Hackett kräver en avstängning på minst sex matcher samt att Wenger förbjuds från att besöka matcharenorna under matchdagen.

”Han ska som minst stängas av i sex matcher, men jag vill ha det betydligt strängare än så. Wenger borde inte få ha någon kontakt med sitt lag inne på arenan. Uefa har regelbundet denna påföljd och jag tycker att det ger mer effekt än att en tränare bara inte får stå i det tekniska området”, skriver Hackett.