”Han såg ut som en vilsen liten pojke”

Lämnar efter stenhård kritik: En fattigmans Neymar

FOTBOLL

Memphis Depay värvades som en stjärna och fick ärva legendariska tröja nummer sju i Manchester United.

1,5 år senare lämnar 22-åringen som en utskälld flopp.

– Han är en fattigmansversion av Neymar. Jag hade jagat bort honom förra sommaren, säger förre Arsenal-spelaren Charlie Nicholas i Sky Sports.

Memphis Depay pekades ut som nästa holländska storspelare när han slog igenom med dunder och brak i PSV Eindhoven. I stark konkurrens lyckades sedan Manchester United locka till sig mittfältaren för motsvarande 275 miljoner kronor sommaren 2015.

”Brydde sig bara om image”

Depay fick i sin tur tröjnummer sju, tidigare buret av legendarer som George Best, Bryan Robson, Eric Cantona, David Beckham och Cristiano Ronaldo. Men nyförvärvet skulle bli en dunderflopp.

Redan efter 1,5 år lämnar Depay nu United för franska Lyon som betalar motsvarande 240 miljoner kronor för mittfältaren. Holländaren bekräftar själv övergången på sin Twitter.

– Det som förvånar mig mest är den summa de får tillbaka för honom. Det säger en hel del att ingen annan klubb i Premier League var intresserad av att köpa honom, säger förre Arsenal-spelaren Charlie Nicholas i Sky Sports och fortsätter:

– Jag hade jagat bort honom redan förra sommaren. Han är en uppvisningsspelare. Han brydde sig bara om Uniteds image och Mourinho arbetar inte med uppvisningsspelare, fråga bara Joe Cole. Han (Depay) är en fattigmansversion av Neymar. När han gör ett trick bryr han sig inte om han kommer förbi motståndaren, han vill hellre att motståndaren är kvar så att han kan göra ett nytt trick.

”En vilsen liten pojke”

Nicholas kollegor i Sky Sports studio är mer nyanserade i sin kritik.

– Han har inte gjort sig förtjänt av fortsatt förtroende så jag förstår varför de säljer honom. Jag tror att han kanske fick problem med klubben storlek med tanke på att han kom dit i så ung ålder. Men jag skulle inte räkna ut honom helt. Han har fantastisk statistik från tiden innan United så han har ju talang, säger Southampton-legendaren Matt Le Tissier.

– Han såg ut som en vilsen liten pojke på Old Trafford och det verkar som om Mourinho hade bestämt sig tidigt. De väntade bara på rätt bud. Vissa spelare kommer igång under sin andra säsong men han har inte visat några tecken på det, säger förre Liverpool-spelaren Phil Thompson.

– Det är en bra affär för alla parter men jag tror fortfarande att han kan ha en ljus framtid. Jag hoppas vi får se honom tillbaka någon gång, säger Arsenal-profilen Paul Merson.