Hånad och hyllad i avskedsmatchen

FOTBOLL

”Tack för att du inte lät dig manipuleras av pressen”

1 av 5

José Mourinos sista match som Real Madrid-tränare.

Då syntes både hån och hyllningar på läktaren.

Portugisen fick dock avsluta med en seger.

Under säsongen har tränaren José Mourinho har gjort sig osams med Sergio Ramos, petat ikonen Iker Casillas och dessutom hunnit "komma överens" med president Florentino Perez om att lämna klubben.

Ratade Casillas

I dag gjorde portugisen sin sista match för "Los Blancos", men inte utan att skapa nya rubriker.

Trots att Mourinhos favorit- och förstemålvakt Diego Lopez var indisponibel, fick Casillas inte ens plats i truppen. I stället fick doldisen Jesus Fernandez, 24, hoppa raka vägen in i elvan, medan Antonio Adán satt på bänken. Därmed fick Mourinho det sista ordet i det som under flera månaders tid varit en stor snackis i Real Madrid.

Innan avspark hann tränaren dessutom med en "kupp". Han struntade i att gå ut på planen med laget och när domaren skulle blåsa igång spelet hade Mourinho ännu inte anlänt till sitt tekniska område.

Till slut klev han dock ut ur spelartunneln – och möttes av en hel hord med fotografer.

”Vissa spelare har misskött sig”

Publiken på Santiago Bernabeu tycktes vara splittrade i sin inställning till portugisen.

"Hasta nucha Mou", ses aldrig igen Mou, syntes på en lapp som en supporter höll upp.

"Tack Mourinho för att du inte lät dig manipuleras av pressen. Du har försvarat Real Madrid som klubb, vissa spelare har misskött sig. Heja Madrid", stod att läsa på en banderoll från annat håll.

Klart är i alla fall att 50-åringen – som enligt vissa brittiska medier är klar för Chelsea – fick avsluta sitt spanska äventyr med en seger.

Klarade tresiffrigt

Gonzalo Higuain satte 1-0 efter 35 minuter innan Michael Essien ökade på precis innan pausvila.

Osasuna kom dock tillbaka till 2-2 efter mål av Roberto Torres och Álvaro Cejudo, men Karim Benzema  och José Callejón såg till att Real fick jubla sist efter segern med 4-2.

Det innebär att Real Madrid – som stod på 99 gjorda ligamål inför matchen – återigen klarade av att nå tresiffrigt. Något man gjort under samtliga år med Mourinho som tränare.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga