Blåvitt överens om övergångssumma – på sex miljoner kr

FOTBOLL

Mild: Vi vill gärna ha ett svar nästa vecka

Lasse Vibe.

GÖTEBORG. Klubbarna är överens om en prislapp på cirka sex miljoner kronor och det personliga avtalet är klart.

Nu väntar IFK Göteborg på ett ja tack från Lasse Vibe, 26.

– Vi vill gärna ha ett svar i nästa vecka, säger sportchefen Håkan Mild.

Sportbladet avslöjade under gårdagen att Sönderjyskes offensive stjärna Lasse Vibe är mycket nära en övergång till IFK Göteborg. Den danske yttermittfältaren/anfallaren besökte i går Kamratgården tillsammans med sin flickvän och genomgick dessutom den obligatoriska läkarundersökningen. Sedan såg han Blåvitts U21-match mot Malmö FF (1-0) tillsammans med Håkan Mild och tränaren Mikael Stahre innan en gemensam middag väntade. Lasse Vibe är nu hemma i Danmark och funderar över sin framtid.

– Du får väl fråga honom, men jag tror att han fick ett bra intryck, säger Mild.

Efter att ha gjort stor succé i danska ligan är Lasse Vibe en jagad man. Men dagens medieuppgifter om att Århus, Vibes tidigare klubb, ”försöker stjäla Blåvitts förvärv” är inte direkt någon nyhet för IFK Göteborg.

– Deras intresse har vi naturligtvis vetat om ett tag. Nu är det upp till Lasse, men vi tror så klart att han passar väldigt bra in hos oss, säger Mild.

Överens om prislappen

Även holländska klubbar finns fortfarande med i bilden.

– Allt jag kan säga är att han har flera olika alternativ. De är alla mycket attraktiva på ett eller annat sätt. Sen får vi se vad som händer, säger Vibes agent Mads Bach Lund till den danska tidningen Ekstrabladet.

Lokaltidningen Jydske Vestkysten skriver att Lasse Vibe tidigare kunde köpas loss för en fastställd summa som låg på cirka tre miljoner svenska kronor, men att IFK Göteborg nu får betala det dubbla om affären går i lås, alltså omkring sex miljoner kronor.

– Jag går aldrig in och diskuterar vad vi har eller inte har för avtal med Lasse, säger Sönderjyskes sportchef Ole Nielsen till Jydske Vestkysten.

Enligt Sportbladets uppgifter är IFK Göteborg och Sönderjyske helt överens om prislappen och när det gäller Vibes personliga avtal med Blåvitt så är det i stort sett klart. Bara formaliteter återstår om spelaren slutligen tackar ja.

ARTIKELN HANDLAR OM