Wenger vädjar till fansen: "Visa respekt för Robin van Persie"

FOTBOLL

Förre spelaren kommer till Emirates

Foto: Hedersvakt väntar för holländaren.

På söndag tar Arsenal-fansen emot nyblivne ligamästaren Manchester United och Robin van Persie – med en traditionsenlig hedersvakt.

Det har ryktats om att supportrarna ska vända ryggen till under hedersvakten, men det gillar inte Arsené Wenger.

– Jag vill att spelaren respekteras, säger fransmannen enligt The Guardian.

I och med att Manchester United säkrade titeln mot Aston Villa förra omgången ska Arsenal traditionsenligt hylla ligamästaren med hedersvakt, en så kallad "Guard of honor". Motståndarlaget ställer då upp på två rader och applåderar mästarna när de kliver in mellan raderna på planen. I detta fall har det blivit extra känsligt efter att förre Arsenal-spelaren Robin van Persie gjorde tre mål mot Aston Villa och att han nu kommer att få vandra igenom Arsenals hedersvakt på sin gamla hemmaarena.

Det har under de senaste dagarna enligt The Guardian ryktats om att supportrarna skulle vända ryggen till under hedersvakten, och det gillar inte Wenger. Han vädjar nu till klubbens supportrar om att respektera sin förre spelare under hyllningarna.

– Hedersvakten är en del av den engelska fotbollstraditionen och jag vill att den respekteras, säger Wenger enligt The Guardian.

Hyllas av Wenger

– Jag vill att spelaren respekteras. Det har jag alltid sagt för varje spelare som lämnat, även de som lämnat under mer kontroversiella omständigheter, fortsätter Wenger.

Under sin första säsong hos Manchester United har van Persie mäktat med 24 ligamål och leder skytteligan framför Luis Suarez. Hans succé i nya klubben överraskar inte Wenger.

– Han är enormt talangfull med en teknik av världsklass och stor erfarenhet från landslaget och Champions League. Jag hade inga tvivel om att han skulle anpassa sig. Jag tror att Arsenal hade en positiv effekt i hans liv och karriär, säger Wenger enligt Sky Sports.

Manchester United betalade 230 miljoner kronor för sin skyttekung i somras. 

ARTIKELN HANDLAR OM