Drömmål – då kom Elfborgs första seger

Av: Emil K Lagnelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Ishizaki: ”jag bestämde mig tidigt”

Elfsborg bänkade sin bäste målskytt James Keene.

Då kom första segern – efter ett drömmål från Stefan Ishizaki.

– Jag bestämde mig tidigt för att lobba, säger Ishizaki efter 2–0-segern mot Djurgården.

Elfsborg kom till matchen med fyra kryss på raken. Men trots att de regerande mästarna inte hade tagit någon seger valde tränaren Jörgen Lennartsson att sätta James Keene – som gjort tre av lagets fyra mål – på bänken.

– Det är intressant att ha den bäste målskytten på bänken. Hade det här varit utanför Sverige så... Oavsett vad du tycker om en spelares kvalitéer så spelar du en spelare som gör mål tills han inte längre är het, säger experten Hasse Backe i C More.

Flera chanser

Elfsborg hade lägen att näta i första halvlek, men Kenneth Höie gjorde en vacker reflexräddning på Simon Hedlunds nick och Mohamed Banguras skott strök strax utanför stolpen.

Men Elfsborgs mål kom – trots att Keene blev kvar på bänken ända till den 82:a minuten.

Åtta minuter efter paus placerade Lasse Nilsson in en straffspark i krysset och bara tre minuter senare dödade Stefan Ishizaki spänningen med ett drömmål.

”Det här var snyggare”

Bangura bröstade ned bollen till Ishizaki som lobbade in bollen i bortre krysset, otagbart för Kenneth Höie.

– Jag bestämde mig tidigt för att lobba. Jag tyckte att Kenneth stod långt ute och hann titta upp lite snabbt, så när Bangura bröstade ned bollen hade jag redan bestämt mig, säger Ishizaki till C More.

Ishizaki har gjort vackra mål tidigare, som 60-meterssparken mot Örebro i maj 2012 och klackmålet mot Djurgården i juli 2011.

– Det här är kanske det snyggaste hittills. Målet mot Örebro var en bättre prestation, men den här sitter ju ändå uppe i krysset så det här var snyggare.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN