”Vi blev chockade”

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Laddade för seriepremiär – upptäckte nybyggd väg över planen

Foto: MAGNE TURØY, BERGENSAVISEN

Ny-Krohnborg IL laddade för en ny säsong i norska fjärdedivisionen.

Men när laget återvände från vinteruppehållet upptäckte de att kommunen byggt en väg rakt över deras hemmaplan.

– Vi blev chockade och känner oss överkörda, säger ordföranden Radney Thomsen till norska BA.

Det blir ingen spikrak väg genom tabellen och upp till division tre för norska Ny-Krohnborg IL. Det har kommunen sett till med en betydligt mer slingrig gata.

”Säsongen är precis runt hörnet”

När fotbollslaget återvände efter sitt vinteruppehåll upptäckte de att kommunen byggt en ny väg till sjukhuset intill fotbollsplanen. Problemet är bara att vägen går rakt igenom ena straffområdet.

– Vi blev chockade då vi upptäckte att planen var avklippt. Säsongen är precis runt hörnet men ingen har informerat oss. Vi känner oss överkörda, säger ordföranden Radney Thomsen till norska BA.

– Hur kan de bara bygga över planen utan att informera oss? Det är flera lag som har seriematcher här. Lag som Nymark, Trane, Kronstad, Laksevåg och Baune utnyttjar planen. Jag trodde att alla var eniga om att man inte skulle kapa mer av planen, säger Idrottsrådets ledare Roar Andersen upprört.

”Tar åt oss av kritiken”

Idrottschefen i Bergens kommun säger till BA att planen för vägbygget varit klar en tid men att kommunen helt enkelt glömt att informera de berörda idrottsklubbarna.

– Jag har haft lite panik för att de tagit stora delar av planen men det här har varit klart länge. Det är helt i enlighet med detaljplanen. Helse Bergen (sjukhuset) har gjort stora uppoffringar för att möta idrottens behov men de har krav på sig att ha trottoarer och en så bred väg att två bilar kan mötas, säger Terje Reistad som beklagar kommunikationsmissen:

– Vi tar åt oss av kritiken att vi inte informerat om att planen ska kapas ytterligare. Det borde vi ha gjort.

Det framgår inte av artikeln var Ny-Krohnborg IL ska spela sina seriematcher.

Publicerad: