Efter kritiken – byter & siktar på landslaget

FOTBOLL

Kritiserade Hamrén – nu hoppas Farnerud på ny chans

Foto: Alexander Farnerud.

Alexander Farnerud är klar för Serie A-klubben Torino.

En flytt 29-åringen hoppas också ska ge en biljett till det svenska landslaget.

– Med bra resultat i Torino och bra insatser av mig hoppas jag kunna få vara med i landslaget igen, säger mittfältaren.

Alexander Farnerud utsågs till den schweiziska ligans bäste spelare 2011/12 och ifrågasatte då att Erik Hamrén inte tog ut honom i landslaget.

– Jag är medveten om att schweiziska ligan inte sänds på tv, men landslagsledningen borde ha så pass koll att de vet hur det går för mig, sa Farnerud då.

”Jag vill spela i landslaget”

Nu lämnar 29-åringen Schweiz för Italien och Serie A-klubben Torino. En flytt mittfältaren hoppas även ska ge honom chansen i ”blågult”.

– Självklart vill jag spela i landslaget. Jag hoppas att det här innebär ett steg i rätt riktning för mig. Ligan håller en högre nivå. Med bra resultat i Torino och bra insatser av mig hoppas jag kunna få vara med i landslaget igen, säger Farnerud.

Har de varit och tittat på dig eller har ni haft någon annan kontakt?

– Nej, jag har inte haft någon kontakt med någon och inte hört att de tittat på mig på plats. Jag vet att det gäller att visa vad jag kan och spela på en hög nivå så kommer förhoppningsvis chansen i landslaget igen.

Farneruds agent, förre landslagsspelaren Martin Dahlin, är också säker på sin sak.

– Jag brukar undvika att ha åsikter om mina spelare och landslaget, men med tanke på Alexanders prestationer på senare tid och flytten till Serie A så skulle jag bli förvånad om han inte mycket snart finns med i en svensk VM-kvaltrupp, säger Dahlin.

”Kan inte klaga på kontraktet”

Oavsett så ser Farnerud flytten till Torino som ett steg i rätt riktning karriärmässigt.

– Hela övergången tog lite tid, jag blev orolig att den inte skulle bli av. Men tillslut löste det sig och nu känns allt bara väldigt bra.

– Jag kan inte klaga på nya kontraktet. Självklart är jag nöjd med det. Ett lyft ekonomiskt och även sportsligt och för min familj.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A