”Måste vinna, inget snack om saken”

FOTBOLL

Hamrén öppnar för Mellberg efter förlusten

Foto: Mellberg och Hamrén. Andreas Bardell och Stefan Matsson.

1-2 mot Österrike och både Johan Elmander och Andreas Isaksson avstängda.

Förbundskapten Erik Hamrén vet att kniven ligger mot strupen inför matchen mot Färöarna.

– Om vi över huvud taget ska ha en chans att gå till VM måste vi vinna, inget snack om den saken, säger han.

Det var en bitter gårdagskväll i Wien för Blågult. Och besvikelsen satt kvar i morse.

– Det tar alltid en tusendels sekund att veta var man är när man vaknar. När man har uppfattat var man är kommer endera flera smekningar och man ligger och njuter. Eller som i morse när det kommer ett riktigt knytnävsslag i solar plexus så man tappar luften när man vaknar. Så är det att ha fått stryk kvällen innan. Det gör ont. Det tar ett tag att få luft.

Men trots det kunde förbundskapten Erik Hamrén på dagens presskonferen konstatera att han var nöjd med nästan hela matchen.

– Nu har jag hunnit kika på lite bilder och klipp. Det var en svår och tuff bortamatch men jag är nöjd med hur vi uppträder i 70-75 minuter, hur vi reser oss i andra och visar den stolthet och moral jag vill se hos lagen som jag tränar, säger han.

Ingen koll på avstängningar

Landslagsledningen har fått kritik för att de inte hade koll på de avstängningar som väntar både Johan Elmander, 32, och Andreas Isaksson, 31, efter deras gula kort.

– Jag är inte så upptagen före match med vilka som har varningar eller vilka vi ska se upp med. Jag förutsätter att spelarna kör som vanligt oavsett varning eller inte. Jag vet inte om Johan (Elmander) hade agerat annorlunda i går, jag vet inte om "Isak" hade agerat annorlunda heller. Och Johans varning är en solklar brytning, det är ett helt felaktigt beslut, fortsätter Hamrén.

Öppnar för Mellberg

Olof Mellberg, 35, är inne på fotbollskarriärens höst och avslutade landslagsditon efter EM 2012. Med Sveriges försvarsspel återigen i gungning öppnar Erik Hamrén för en comeback.

– Jag sa redan när han slutade efter EM att jag tyckte att det var för tidigt och att jag gärna hade sett att han körde vidare. Samtidigt respekterar jag hans beslut. Men man kan lyssna med folk lite då och då, människor kan ändra sig ibland.

– Det är väldigt mycket fokus på mittbackarna nu men att skylla på några enstaka.. nej, då får ni skylla på mig i stället.

FOTNOT: Sverige möter Färöarna klockan 19.15 på tisdag.

ARTIKELN HANDLAR OM