Arsenal föll mot Bournemouth

FOTBOLL

Ingen Alexis Sanchez, 29, i truppen.

Då åkte Arsenal på en tung förlust borta mot formsvaga Bournemouth.

– Så djupt nere som de befinner sig just nu, där har de inte varit på ett par årtionden, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat.

Alexis Sanchez är på väg bort från Arsenal och fanns inte med i dagens trupp till bortamötet med Bournemouth.

Det innebar att Arsene Wenger hade ett offensivt vapen mindre att tillgå. Dessutom fanns inte Mesut Özil heller att tillgå på grund av skada.

När slutsignalen ljöd visade det sig att det här inte var Arsenals dag alls.

Vände på fyra minuter

Det började bra för Londonklubben. Efter en mållös första halvlek kom Hector Bellerin löpande längs högerkanten i den 52:a minuten. Distinkt slog spanjoren in 1–0 bakom Asmir Begovic.

Bournemouth, som bara hade en vinst på de 12 senaste matcherna, kom tillbaka. Tjugo minuter efter Arsenals ledningsmål avslutade Callum Wilson med ett lågt skott mitt i målet till 1–1. Det var inte nog där, bara fyra minuter senare, eller 283 sekunder, fullbordade Jordon Ibe vändningen när han löpte sig fri i straffområdet och slog in 2–1.

”Håller på att falla isär”

Arsenal försökte forcera framåt mot slutet, men förgäves. Matchen slutade med förlust.

– Jag är inte bekymrad över inställningen (hos spelarna). Jag är bekymrad över att vi inte är farliga nog när vi måste vara det, säger en besviken Arsene Wenger.

Sportbladets Erik Niva betonar att själva mötet var jämnt men att insatsen speglar mer än resultatet.

– Det är den totala analysen som blir problematisk, och direkt kritiskt för detta Arsenal. Nu är det fem poäng upp till topp fyra, säger Niva.

– Det är en trupp som i någon mån håller på att falla isär. Det här är Arsenals lägsta punkt sedan Arsene Wenger började få ordning på skutan för 20 år sedan.

Så fungerar transferfönstret 00:45

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM