Slutar – efter tolv operationer

FOTBOLL

Efter tolv knäoperationer.

Nu meddelar Elena Sadiku, 24, att hon avslutar fotbollskarriären.

Jag hoppas att jag blir ihågkommen som en kämpe som aldrig gav upp”, skriver hon på Instagram.

Elena Sadiku, 24, har varit förföljd av skador sedan hon debuterade i damallsvenskan för åtta år sedan.

Hammarby-mittfältaren har blivit opererad tolv gånger i vänstra knäet och i somras berättade hon om skadehelvetet i en lång intervju med Sportbladet.

– Jag trodde att de skulle få amputera, bad till högre makter, sa Sadiku efter att ha genomgått sju operationer på tre veckor efter att ha fått en svår infektion i såret.

”Svårt att säga adjö”

24-åringen berättade då att hon fortfarande drömde om att kunna återvända till fotbollen.

Men så blir det inte.

I ett inlägg på Instagram meddelar Sadiku att hon lägger skorna på hyllan för gott.

"Alla ni som känner mig vet hur hårt jag har jobbat med min rehab under de fyra senaste åren och hur hårt jag har kämpat. Jag har gett allt hela tiden. Det är så svårt att säga adjö till den här vackra idrotten som spelare. Det gör så ont att inte kunna göra valet själv", skriver hon.

Där berättar hon också att hon kommer behöva genomgå ytterligare två operationer, och att en comeback inte längre är möjlig.

”Har pågått ett krig”

Det har pågått ett krig inuti mitt huvud sedan i somras. Jag har gråtit så mycket, varit så ledsen, arg och hjärtekrossad. Och jag gråter bara av att se alla bilder och minnen som jag haft. Jag vill bara säga tack till alla spelare som jag spelat med, som jag har spelat mot, alla tränare och personal, fysioterapeuter och läkare och alla supportrar. Och till slut vill jag tacka min familj som alltid har stöttat mig", skriver Sadiku.

Redan i somras berättade hon att hon inte kommer att släppa fotbollen helt, att hon vill bli en ”jäkligt bra” agent – något hon utvecklade i en intervju i november.

Jag hoppas att jag blir ihågkommen som en kämpe som aldrig gav upp. Dags att uppnå nya drömmar”, skriver hon på Instagram.

Totalt har Sadiku gjort 63 matcher i damallsvenskan och har också gjort 14 matcher i U19-landslaget.

Damallsvenska mästare på 2010-talet 00:24

ARTIKELN HANDLAR OM