”Därför misslyckas England i mästerskap”

”Svennis” om Englands problem: Borde hänt för 20 år sedan

England har inte varit i semifinal i ett stort mästerskap på 22 år.

Och nu tror sig Sven-Göran Eriksson veta anledningen.

– Det stora problemet är att England inte har något vinteruppehåll, säger ”Svennis” till BBC.

Sven-Göran Eriksson, 70, ledde det engelska landslaget mellan 2001 och 2006.

I tre raka mästerskap – VM 2002, EM 2004 och VM 2006 – ledde svensken landslaget till tre raka kvartsfinaler innan han meddelade sin avgång och det engelska landslaget har inte nått en semifinal i ett stort mästerskap sedan EM 1996.

Och nu tror sig ”Svennis” veta anledningen: Att Premier League, till skillnad från övriga stora ligor i Europa, inte har något vinteruppehåll.

– Om du spelar i Premier League så spelar du en massa matcher. Det är två stora inhemska cuper, de flesta spelar även europacupfotboll och ligan är tuff. Det är okej, men det stora problemet är att England inte har något vinteruppehåll. Det är den stora anledningen till att England har problem att åstadkomma resultat i stora turneringar, säger Svennis enligt BBC.

”Borde hänt för 20 år sedan”

Och Eriksson tror inte att fotbolls-VM i Ryssland blir något undantag. England kommer åter att få svårt att gå längre än en kvartsfinal på grund av det tajta schemat i Endland.

– Jag är övertygad. Jag tror att de förbundskaptener före mig och garanterat efter mig alltid haft samma problem. Jag hoppas att jag har fel, men jag tror att Gareth Southgate kommer att märka av det problemet också.

I framtiden kan dock problemet vara löst.

I februari kom uppgifter om att Premier League inför ett vinteruppehåll från och med säsongen 2019/2020.

– Det är bara att gratulera Premier League om det nu är så. Men det här borde ha hänt för 20 år sedan, säger Eriksson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.