Sema kallas in till landslaget

avFrida Fagerlund

Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN

Förbundskapten Janne Andersson har kallat in Ken Sema till landslagets träningar.

Anledningen är att anfallaren John Guidetti fortfarande inte är helt återställd efter sin fotskada.

– Ken konkurrerar i första hand om en plats som yttermittfältare hos oss, men har även spelat en del som forward, säger Andersson.

När Janne Andersson meddelade den svenska truppen till VM-slutspelet i Ryssland blev många förvånade över att Ken Sema inte fick en av platserna.

Östersundsspelaren hade varit en del av landslaget större delen av kvalet men till slut gick spelare som Marcus Rohdén före.

”Kan fylla Johns roll”

Nu får Sema vara en liten del av VM-äventyret i alla fall. Eftersom John Guidetti fortfarande inte kan träna på grund av fortskadan han ådrog sig i förra veckan har nu 24-åringen kallats in från semestern för att delta på träningarna.

– Han är bekant med vårt spelsätt och kan därför kunna fylla Johns roll på ett bra sätt under de träningar som återstår fram till Perumatchen, säger Janne Andersson.

Någon fara för VM ska det däremot inte vara än så länge för Guidetti. Efter 0–0-mötet med Danmark i helgen medgav dock Andersson att det är svårt att avgöra exakt när anfallaren kan vara tillbaka i spel.

Landslagets tränar tisdag och torsdag i Stockholm innan det bär av mot Göteborg på fredag. På lördag klockan 19.15 väntar genrep mot Peru på Ullevi.