Zlatan: Så går det för Sverige i VM

Zlatan Ibrahimovic har tidigare sagt att han inte tycker det är någon bragd av Janne Anderssons landslag att kvalificera sig för VM i Ryssland.

Men nu har svensken mjuknat och tror nu dessutom på blågul succé i Ryssland.

– Sverige har inte något stort ego i sitt lag, säger han i Bethards senaste reklamkampanj.

Zlatan Ibrahimovic är en av många världsstjärnor som själv inte kommer spela fotbolls-VM i sommar. Efter en hel vår full av spekulationer kom så till slut ett definitivt nej från superstjärnan.

Men svensken kommer finnas på plats i Ryssland och se både Argentina–Island samt Sveriges gruppmotståndare Tyskland–Mexiko på plats i Moskva.

Skickade syrlig passning

Och Ibrahimovic verkar tro på blågult.

Detta trots att han tidigare i våras skickade en hård passning till såväl landslaget som förbundskapten Janne Andersson.

– Han (Janne Andersson) har lyckats ta laget till VM. De säger att det är en bragd, för mig är det en bragd om du vinner VM. Det har inte börjat än. I mitt huvud är det en självklarhet att gå till VM. Det är nu det börjar, sa han då.

Nu har ”Ibra” dock mjuknat.

Tror på poäng mot Tyskland

När han i Bethards senaste reklamkampanj, som går under namnet Zlatan Challenge, har han låtit sig tippa utfallet på samtliga gruppspelsmatcher under VM.

– Mycket bra kollektivt, både defensivt och offensivt. De har gjort det fantastiskt bra genom gruppen. Slagit ut Italien och de hade Holland i gruppen, jävligt tufft. Sverige har inte något stort ego i sitt lag, de kommer spela kollektivt, starkt och gå vidare till utslagsfasen, säger han om blågult chanser i sommarens fotbollsfest.

Ibrahimovic tror att Sverige och Tyskland går vidare, båda på sju poäng men med tyskarna som gruppetta. I åttondelsfinal tror han sedan att laget ställs mot Brasilien.

Fotnot: I kampanjen ”Zlatan Challenge” tippar man utfallet på VM:s samtliga gruppspelsmatcher och samlar på sig poäng. Den som har mest poäng när gruppspelet är över vinner Zlatans egna Rolex klocka och det är helt gratis att delta.

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.