Landslaget dopningtestas igen inför VM

avMalin Wahlberg

FOTBOLL

I Båstad låstes hela landslaget in och dopingtestades. 

Nu testas de svenska spelarna återigen.

– De som hade det nu kanske tycker att det är lite segt, men alla är vana vid det, säger Ludwig Augustinsson.

Under VM-uppladdningen i Båstad förra veckan kom Fifas dopningskommission på besök och testade hela det svenska landslaget. I vanliga fall brukar bara några spelare testas men den här gången fick alltså alla ta såväl blod- som kissprov. 

– Det tog lite tid, ett par timmar extra. Vi hade varit i gymmet också så vi var tvungna att vänta i två timmar på blodprovet. Hoppas att det är sista gången vi gör det, sa Martin Olsson och fortsatte: 

– Jag blev lite irriterad. Jag har haft det typ fem gånger den här säsongen men det är bara att göra det. Alla spelare i VM måste göra det.

”Får veta efter träning”

Efter dagens öppna träning på Stockholm Stadion är det dock dags igen. Den här gången dök Riksidrottsförbundets dopningskommission upp och kommer att testa några spelare. 

– Vi vet inte omfattningen än. Det får vi veta efter träningen, sa presschefen Staffan Stjernholm under träningen.

Det blev dock inte alla den här gången utan fyra stycken.

– Vi gjorde det nyligen, i dag var de här igen. Men man är van vid det från klubblaget. Det är skönare att ha det nu efter träning för då kan man i alla fall kissa. Efter match är det väldigt svårt, säger Ludwig Agustinsson som själv slapp undan.

– De som hade det nu kanske tycker att det är lite segt, men alla är vana vid det. Efter träning ska det ändå gå snabbt så de var nog lugnt för dem.