Fotboll

Fotbollsspelaren Sebastian Wiklander död – blev 42 år

Av: 

Daniel Sörensen

”Seppo” i Café Opera 2003.
”Seppo” i Café Opera 2003.

FOTBOLL

Den förra elitfotbollsspelaren Sebastian ”Seppo” Wiklander har avlidit.

Han somnade in i sviterna av den hjärntumör som han diagnostiserades med 2014. Under karriären representerade han PSV Eindhovens ungdomslag, finska storklubben IFK Mariehamn samt Café Opera i superettan.

– Det är otroligt ledsamt. Han var en nära vän och en helt underbar person, säger IFK Mariehamns huvudtränare Peter Lundberg.

I samband med Luleå Baskets SM-guldfirande 2014 kollapsade Sebastian ”Seppo” Wiklander i Luleå Energi Arena – då han var där och bevakade matchen för 24Norrbottens räkning.

Den före detta elitfotbollsspelaren diagnostiserades efteråt med en hjärntumör.

I dag somnade 42-åringen in i sviterna av sin sjukdom. Detta meddelar både den åländska tidningen Nyan samt IFK Mariehamn – den klubb som Wiklander gjorde störst avtryck i.

– Det är otroligt ledsamt. Han var en nära vän och en helt underbar person, säger Peter Lundberg, som är en nära vän och tidigare lagkamrat med Wiklander, till Nyan.

Var ungdomsspelare i Holland

Sebastian Wiklander representerade IFK Mariehamn under två säsonger, 2004–2005. Han var med och tog upp laget till den finska högstaligan 2004.

Under sin aktiva fotbollskarriär spelade han bland annat för Örgryte, Café Opera, PSV Eindhovens ungdomslag, Umeå FC och IFK Luleå. Han var främst mittback och mittfältare.

– Det är nog få som har påverkat så många på så kort tid som Seppo. Trots att han bara var på Åland i två år så lever han fortfarande kvar i mångas medvetande, säger Peter Lundberg.

Gjorde avtryck direkt

På sin hemsida skriver IFK Mariehamn:

IFK Mariehamn har sorg. Idag lämnade vår tidigare spelare Sebastian Wiklander oss alldeles för tidigt. På Åland blev Sebastian snabbt "Seppo" med hela klubben och inte minst alla supportrar. Han var med och spelade upp laget i högsta ligan 2004.

Få spelare har gjort ett sådant avtryck i klubben och på Åland, under de två säsonger han spelade med oss. Vi är många som idag minns en underbar person. Alla våra tankar till familjen. Seppo, vila i frid”.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ANNONS

Hockey-VM dominerar dagens Powerplay. Hur sitter dina tecken? Syna kupongen och gå för åtta rätt!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert:

LÄS VIDARE

Kamikazetips: Så slutar alla sex division 2-serierna 2021

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Umeå FC

Café Opera