”Raiola i Italien för att förhandla om Zlatan”

Uppgifter: Då måste han bestämma sig

avSimon Sjöstrand

Foto: Elisa Ferrari/TT / TT NYHETSBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic, 37, ryktas till Milan.

Nu kommer nya uppgifter.

Football Italia uppger att svenskens agent, Mino Raiola, har rest till Milano för att förhandla med klubben.

Zlatan Ibrahimovic, 37, placeras i Milan.

Tidigare i veckan skrev italienska medier att anfallaren närmar sig en flytt till Serie A-klubben och enligt Tuttosport har Milan redan erbjudit 37-åringen ett kontrakt över sex månader.

Häromdagen uttalade sig klubbens president om uppgifterna.

– Ibrahimovic är fri att välja sitt nya lag. Han är en fantastisk spelare. Som supporter älskar jag honom för hur han kombinerar sin längd med rörlighet, men det är inte jag som fattar besluten när det gäller värvningar, sa Paolo Scaroni.

Har fått deadline

Och nu kommer nya uppgifter om ”Ibras” framtid.

Enligt Football Italia, som hänvisar till flera medier, har svenskens agent Mino Raiola flugit till Milano för att förhandla med Serie A-klubben. Han ska ha landat under fredagen. Den främsta anledningen till besöket uppges vara att Raiola ska vara på plats när Milan-mittfältaren Giacomo Bonaventura ska operera sitt knä.

Men det finns alltså mer i kikaren. Football Italia skriver att Zlatan är huvudämnet i diskussionerna och uppger, med hänvisning till Sport Mediaset, att svensken har fått en deadline att bestämma sig till den 25 november.

Så långt erbjuder Milan bara ett sexmånaderskontrakt, men 37-årige Ibrahimovic vill ha ett kontrakt på 18 månader. Lönekraven ligger på runt 60 miljoner kronor”, skriver Football Italia.

Raiola uppges även vara i Italien för att träffa Juventus och diskutera Paul Pogbas eventuella framtid i klubben.

”Ibra” själv har sagt att en utlåning inte är aktuell.

– Om jag tillhör Galaxy så spelar jag här. Jag går inte utomlands på lån eller så. Jag behöver inte det. Jag stannar i klubben jag tillhör och fokuserar på den. Det (lån) är inget jag tänker på, sa svensken för en dryg vecka sedan.

ARTIKELN HANDLAR OM