Durmaz petades: ”Alltid lika besviken”

avMalin Wahlberg

FOTBOLL

Janne Andersson valde att formera om laget mot Turkiet. 

Då bänkades Jimmy Durmaz. 

– Det spelar ingen roll vem som spelar framför mig, jag är alltid lika besviken, säger yttermittfältaren. 

TV4-experten Hasse Backe kallade det "bland det grisigaste mittfälten" när förbundskapten Janne Andersson valde att möblera om i startelvan mot Turkiet. 

Comebackande Jakob Johansson gick rakt in i startelvan i Nations League-mötet, vilket gjorde att Sebastian Larsson fick flytta ut på högerkanten. Samtidigt klev Martin Olsson in som vänsterytter och Viktor Claesson flyttades upp i anfallet med Marcus Berg.

”Kan inte tänka negativt”

Ändringarna innebar att renodlade yttermittfältaren Jimmy Durmaz bänkades matchen igenom. 

– Klart man är besviken på att man inte får spela. Jag är här för att jag vill spela. Om det är en minut, 90 minuter eller noll minuter får man se efter matcherna men jag är här för att få spela, säger han.

Blir det en extra stor besvikelse när han startar med Larsson och Olsson som yttermittfältaren?

– Det är klart besvikelsen är lika stor oavsett vad när jag inte får spela. Det spelar ingen roll vem som står och spelar framför mig, jag är alltid lika besviken. Men det gäller att hålla sig förberedd för minsta lilla kan man tyckas in och då måste man vara förberedd för att spela och inte sitta och tänka negativt och att "han skiftar hit och dit. " Man ska inte tänka så, man ska bara vara förberedd.

Durmaz hoppas dock att han få starta mot Ryssland på tisdag där Sverige gör upp om gruppsegern i Nations League.

– Jag förbereder mig för att starta, sedan får vi se i morgon hur Janne tänker och så får vi ta det därifrån, säger han.

Så ser seedningspotterna till EM-kvalet ut just nu

Sveriges matcher i Nations League 00:12
ARTIKELN HANDLAR OM