Göteborg testar två unga brassar

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

"De har gjort det bra hittills"

GÖTEBORG. IFK Göteborg är i kris. Nu testas två unga brasilianska spelare.

– Det finns guldkorn att hitta. Varför skulle det inte vara de här två, säger tränaren Jonas Olsson.

IFK Göteborgs tränare Jonas Olsson.
Foto: anders deros
IFK Göteborgs tränare Jonas Olsson.

IFK Göteborg hade tre förluster i rad och 3–10 i målskillnad. Men efter 3–0 mot Gunnilse och succéinhopp av de två provspelande brassarna var Jonas Olsson betydligt gladare.

– Med tanke på att de rest långt och har problem med tidsomställningen så gör de det bra, säger han.

IFK Göteborg startade med förstaelvan, och gjorde enkla 3–0 före pausen på division 2-laget Gunnilse. I andra halvlek kom b-uppställningen in, inklusive de provspelande brassarna Jefferson, 18, och Bruno Silva, 20. Den förstnämnde imponerade som vänstermittfältare, och hade både en stenhård frispark och ett snabbt vobblande skott.

"En kreatör"

Ändå är det den centrala mittfältaren Bruno Silva som imponerat mest på Jonas Olsson efter tre dagars träning.

– Han har ett bra passningsspel och vänder upp snabbt. Han är en kreatör som alltid vet vad han ska göra med bollen. Jefferson försvinner mer ur matchen, men blixtrar också till.

Brassarna kommer från Sao Paolo, och är första steget på vad som IFK Göteborg hoppas ska bli ett framgångsrikt samarbete. De stannar nu i Göteborg veckan ut.

– Sen får vi ta oss en funderare. Men de har gjort det bra hittills. Fast ska vi ta hit dem så måste de på allvar kunna konkurrera om platser i startelvan.

"Vi stannar gärna"

För Jefferson innebär det att han måste peta ordinarie Elmar Bjarnason. Bruno Silva slåss om en plats med bland andra Sebastian Eriksson och Gustav Svensson.

– Vi stannar gärna. Det tar ett tag att anpassa oss till det svenska spelet, men jag hoppas att lite brasilianskt spel ska kunna hjälpa IFK Göteborg uppåt i tabellen, säger Jefferson.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN