Laportas löfte: Zlatan stannar

FOTBOLL

Nu tar Barças president ton

Efter värningen av David Villa har det spekulerats i att Zlatan Ibrahimovic är på väg bort från Barcelona.

Nu har Barça tröttnat på skriverierna och klubbens president försäkrar att planen är att ha både Villa och Ibra i laget.

– Ibra är inte till salu. Jag vet att coacherna litar på honom, säger Joan Laporta enligt Sky Sports.

Sportchefen har redan försökt ta död på flyttryktena kring Zlatan Ibrahimovic utan resultat. Nu uttalar sig istället klubbens allra högste man, presidenten Joan Laporta, i frågan och budskapet är tydligt.

– Ibra är inte till salu. Han är en mycket högt värderad spelare och jag vet att coacherna litar på honom, säger Laporta.

Ska ha tre toppanfallare

Laporta har tidigare uttalat sig och sagt att svensken "har kontrakt med klubben och vi är nöjda". Det nya budskapet är dock tydligare: Svensken kommer inte att flytta.

Frågorna kvarstår dock hur Barcelona kommer att formera laget kommande säsong. I dagsläget slåss Ibrahimovic med supervärvningen David Villa och underbarnet Bojan Krkic om en enda plats som nummer nio på topp.

Laporta säger dock att planen är att ha alla tre anfallarna i truppen nästa säsong.

– Värvningen av Villa påverkar inte Ibras framtid.

Föredrar egenfostrade

Samtidigt fortsätter klubben att kopplas samman med Arsenals Cesc Fabregas. Laporta ville inte kommentera eventuella nyförvärv men gör ingen hemlighet av att klubben föredrar egenfostrade spelare, såsom Fabregas.

– Det finns spelare som utvecklats här och känner till Barça. När de kommer in är det mycket lättare för dem att anpassa sig, säger Laporta.

ARTIKELN HANDLAR OM