London Calling 1/12

FOTBOLL

Sportbladets Premier League-korrespondent Peter Wennman har sin egen sida i Sportbladets papperstidning idag – med det senaste, roligaste och galnaste från världens största fotbollsliga.

Här följer ett axplock.

Foto: David Ginola och Ingemar Stenmark.

✓ Landets sämsta lag

Här har ni Storbritanniens sämsta fotbollslag: Madron FC i Mining League Division 2.

De har förlorat alla sina elva matcher den här säsongen och har målskillnaden 2–227. De fick stryk med 55–0 i en match, men det är inte det otroligaste.

Det otroligaste är att de inte ligger sist i serien. Ett annat lag har nämligen fått minuspoäng efter att ha missat att komma till en match.

Daily Mirrors namn på stackars Madron?

Farcelona FC.

✓ Ginolas idol: Stenmark

Det är svårt att tänka sig två mer olika personligheter än den förre franske fotbollsstjärnan David Ginola (Newcastle, Tottenham, Aston Villa, Everton) och allas vår skidkung Ingemar Stenmark.

Men playboyen Ginola, 43, drömde en gång i tiden om att vara som Stenmark. Han hade sin svenske idol som affisch på dörren till pojkrummet.

I en intervju med BBC Sport berättar Ginola:

– Som barn ville jag kunna spela fotboll som Johan Cruyff och åka skidor som Ingemar Stenmark. Ur ett ekonomiskt perspektiv valde jag rätt sport, men jag skulle ha älskat att bli mästare i utförsåkning.

Ginola var en talangfull slalomåkare som tonåring och gjorde allt för att efterlikna Stenmark. Hans far ville att han skulle satsa stenhårt på skidorna och menade att David hade allt som behövdes för att bli världsmästare.

– Jag valde ändå att satsa på en lagsport. Och när jag spelade fotboll var jag förbjuden att åka slalom av försäkringsskäl, säger han.

Det var först när Ginola slutat spela, 2002, som han tog sig upp i backarna och började leka Stenmark igen.

✓ Läs hela London Calling i dagens Sportbladet.