”Alla kunde inte öppna filformatet”

avPatrik Brenning

Superettan kan avgöras – av felaktigt filformat

Disciplinnämnden skjuter upp beslutet om en eventuell avstängning av Syrianskas Haris Skenderovic och backen kan nu spela mot Jönköping Södra i en match som kan avgöra hela superettans toppstrid.

Anledningen är att videon på Skenderovics armbåge i matchen mot Hammarby skickades in i fel filformat.

– Jag har sådan där Windows Media Player men den ville inte öppna någon av länkarna, säger ledamoten Göran Nilsson till eurosport.se.

Foto: Yussuf Saleh och Robert Massi får välkommen förstärkning till sitt Syrianska – tack vare ett felaktigt filformat.

Haris Skenderovic sänkte Hammarbys Christer Gustafsson med en ful armbåge i matchen den 2 oktober. Två dagar senare inkom anmälan mot Syrianskas nyckelspelare men beslutet har dröjt.

”Vi måste ha det på cd-skiva”

– Jag vet inte om jag kan säga det...eller jag säger det. Det var helt enkelt så att det var fel filformat, vi måste ha det på cd-skiva. Det måste vi göra för att nämndens ledamöter ska kunna se det. Alla kunde inte öppna det filformatet, säger disciplinnämndens vice ordförande Staffan Anderberg till eurosport.se.

Beslutet har nu skjutits upp och Skenderovic kan därmed spela nyckelmatchen mot Jönköping Södra i den näst sista omgången av superettan.

Ett beslut som får Gif Sundsvalls tränare Sören Åkeby att rasa. Förstärkningen kan bli avgörande för Syrianska i kampen om den sista direktplatsen till allsvenskan då Södertälje-laget just nu är en poäng före Sundsvall i tabellen.

”Skandal!”

– Skandal! Varför ska det bordläggas? Jag såg ju smällen. Oavsett vad man tycker om saken har ju sådana smällar tidigare gett direkt avstängning. Utan att kunna alla regler så förstår jag inte det här, säger Sören Åkeby.

Disciplinnämndens ledamot Göran Nilsson säger dock att nämnden inte kan ta något beslut innan de fått filmen i rätt filformat.

– Jag har sådan där Windows Media Player men den ville inte öppna någon av länkarna. Det är inte så vanligt, men vi får sådana länkar skickade till oss ibland och det har aldrig varit några problem förut, säger Nilsson.

Dröjsmålet får ju konsekvenser för slutomgångarna i Superettan?

– Ja, vi vill ju ha det här klart så fort som möjligt. Men vi kan inte döma utan att ha sett bilderna.

ARTIKELN HANDLAR OM