Domaren: ”Det här önskar jag inte någon”

FOTBOLL

Lerjéus erkänner missen

IFK Göteborg blev blåsta på tre poäng i 0-0-matchen mot Mjällby sedan domaren Michael Lerjéus missat att Ragnar Sigurdssons skott var över mållinjen.

Efter matchen erkände Lerjéus sitt misstag.

– Visst känns det mer som mål än inte mål när man ser bilden, säger domaren till SVT.

Foto: Michael Lerjéus.

Ragnar Sigurdsson nådde bollen efter en hörna och reprisbilder visar att bollen var över mållinjen innan målvakten Mattias Asper räddade. Men domarteamet missade målet som kom att kosta IFK Göteborg tre poäng.

– När vi rullat det fram och tillbaka ett antal gånger och även sett den uppförstorade bilder känns det som 99 procents chans att den är över mållinjen. Men det är väldigt svårt att se även på den uppförstorade bilden. Men visst, det känns mer som mål än inte mål när man ser bilden, säger Lerjéus.

”Finns inte en möjlighet”

Matchen slutade 0-0 och missen innebar en tung poängförlust för redan hårt prövade IFK Göteborg. Domaren beklagar misstaget och konsekvenserna det får.

– Det här önskar man inte någon. I 99 procent av fallen han man en assisterande som ser om den är över eller inte. Han gör bedömningen att den inte är inne men säger också att han är skymd av Asper vilket också syns på TV-bilderna. Jag står 15 meter ut och det finns inte en möjlighet i världen att se det.

Vad säger du till IFK?

– Det är jättetråkigt. Vi är här för att göra det så rättvist som möjligt men det mänskliga ögat har jättesvårt även här på de uppförstorade bilderna. Det är oerhört tråkigt.

ARTIKELN HANDLAR OM