Allsvenskan hetaste lag dumpar biljettpriserna

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

29 kronor för att se HIF

Helsingborg leder allsvenskan efter en succéfylld vår på planen.

På läktarna är situationen en helt annan och klubben dumpar nu biljettpriserna rejält för att försöka vända publikkrisen som slagit mot den svenska fotbollen.

– Det är en sak att intresset sviker när det går dåligt för ett lag men som nu, när HIF ligger etta, är det svårt att förstå att det inte är fullsatt här hemma, säger Christian Nilsson, Försäljnings- och marknadsföringsansvarig, i ett pressmeddelande.

Helsingborg är obesegrade och leder serien med fem poäng. Men trots oväntat goda resultat på planen och publikmatcher mot Malmö FF, Elfsborg, IFK Göteborg och AIK på Olympia är klubbens publiksnitt blygsamma 9616 personer.

Billigaste biljetten: 29 kronor

Nu agerar HIF och dumpar biljettpriserna till kommande match mot Örebro för att vända krisen. Den 6 maj sänks sittplatspriset från 200 kronor till 99 och ståplatspubliken sparar 81 kronor när det nya entrépriset sänks till 59 kronor. Den billigaste biljetten på Olympia kostar bara 29 kronor.

– HIF och de andra allsvenska fotbollsklubbarna har i några års tid stångats med vikande publiksiffror utan att riktigt bli kloka på varför. Det är en sak att intresset sviker när det går dåligt för ett lag men som nu, när HIF ligger etta, är det svårt att förstå att det inte är fullsatt här hemma, säger Christian Nilsson Försäljnings- och marknadsföringsansvarig i Helsingborgs IF.

Ska fylla arenan

Prissänkningen är tillfällig men om resultatet blir lyckat öppnar Helsingborg för en fortsättning efter sommaren.

– Olympias läktare rymmer 16 200 platser och dem vill vi fylla. Visar det sig att priset är det avgörande får vi värdera vår prissättning efter sommaruppehållet, säger Nilsson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM