Real vill värva Eto'o

FOTBOLL

Men hånet kan stoppa affären

José Mourinho är desperat efter en förstärkning av anfallet till följd av Gonzalo Higuains ryggproblem.

Nu kan lösningen blir Inters Samuel Eto'o, skriver spanska El Mundo Deportivo.

Men ett fem år gammalt hån, då Eto'o sjöng Reals hymn under Barças guldfirande, riskerar hela affären.

José Mourinho sade redan när han kom till Real Madrid i somras att klubben behövde en till anfallare.

– Vi kan inte bara spela med Higuain och Cristiano (Ronaldo) i tio månader. Om de blir skadade, Eller Benzema, så skulle vi få problem, sade Mourinho då.

Förflutet i Barça

Nu har portugisens farhågor infriats. Gonzalo Higuian har stora ryggproblem och det är osäkert när argentinaren kan komma tillbaka i spel. Därför vill Mourinho nu hämta in en gammal adept i januari.

Samuel Eto'o får fortfarande inte spela på sin föredragna position hela tiden i Inter. Nu vill hans gamla manager värva stjärnan till Real Madrid.

Det som försvårar affären är Eto'os förflutna, 29-åringen inledde visserligen sin europeiska karriär i Real Madrid men spelade sedan för Barcelona 2004-2009.

”Jag ber om ursäkt”

När Barça firade ligaguldet 2004/05 gjorde anfallaren dessutom hela Real rasande när han sjöng ärkerivalens kända hymn under guldfirandet, skriver den spanska tidningen. Något Eto'o tvingades be om ursäkt för efteråt.

– Jag menade aldrig att vara respektlös mot Madrid, klubben som tog mig till Europa och det kommer jag alltid vara tacksam för. Jag gjorde ett misstag och jag ber om ursäkt, sade Eto'o då.

Något som ytterligare talar emot affären är att Eto'o inte får spela för Real i Champions League i år, eftersom han redan representerat Inter i turneringen. Enligt El Mundo Deportivo ser dock inte Mourinho det som något stort problem.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga