Zlatan Ibrahimovic

”Zlatan bäst och Robinho sämst”

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

”Ibra kan inte lösa allting på egen hand”

Foto: AP

Zlatan Ibrahimovic hyllas som planens bäste och Robinho sågas som sämst efter Milans 1-1-match mot Ajax.

Samtidigt försvaras insatsen av tränaren Massimiliano Allegri trots kritik från både vicepresidenten Adriano Galliani och stjärnorna Clarence Seedorf samt Zlatan Ibrahimovic.

– Det är bara en myt att laget inte springer, säger Allegri.

Zlatan Ibrahimovic hyllas som planens bäste spelare och får betyget 7 av 10 i Gazzetta dello Sport. Samtidigt sågas svenskens lekkamrat och Milans andra stjärnvärvning Robinho i samma tidning.

”Måste vara cyniska”

Brassen får betyg 4,5, lägst av alla på planen, men försvaras av Milans vicepresident Adriano Galliani.

– Brassen är en fantastisk spelare, han missade ett mål men gjorde en bra match. Han är inte 100 procent ännu men jag är säker på att han snart kommer att vara i full form och kunna hjälpa oss, säger Galliani enligt italienska Sportal.

Samtidigt sätter vicepresidenten press på nye tränaren Massimiliano Allegri. Trots ett nytt lag och ny taktik är ordern solklar: ordna titlar.

– Milan måste vara konkreta och cyniska. Han måste göra resultat och komma tillbaka till att vinna titlar eftersom vi har spelarna för att klara det. Att spela bra är viktigt men att vinna är ännu viktigare, säger Galliani.

”Ibra kan inte lösa allt”

Även två av lagets största stjärnor var inte helt nöjda efter det oavgjorda resultatet. Både Clarence Seedorf och Zlatan Ibrahimovic kräver nu mer av laget.

– Vi slog för många långa bollar. Det är inte bra och vi ska inte göra misstaget att tro att ”Ibra” kan lösa allting på egen hand, vi måste hjälpa till allihop. Trots det är ett oavgjort resultat borta i Champions League bra, säger Seedorf enligt Sportal.

– Vi måste bli bättre. Vi måste spela mer tillsammans och utveckla spelet, säger Ibrahimovic i Premium Calcio.

Mest nöjd av alla var ändå Milan-tränaren Allegri som försvarade insatsen och spelet.

– Jag gillade laget som har förbättrat sig och att komma av den här planen obesegrad är ett fantastiskt resultat. Det är bara en myt att laget inte springer. Jag tycker att vi springer väldigt mycket men ofta gör vi det på fel sätt. Men när vi är organiserade och springer smartare kommer vi bli ännu bättre.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal.

Sportbladet

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic