”Det här är det bästa för AIK”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Wesström positiv till avskedet

Martin Mutumba och Bojan Djordjic lämnar AIK för ungerska Videoton FC.

En affär förste assisterande tränaren och förre sportchefen Björn Wesström är positiv till.

– Det här är det bästa för AIK och du kan inte vara sentimental i fotboll, säger Wesström till Sportbladet.

Efter en tung vår lämnar nu Martin Mutumba och Bojan Djordjic AIK för ungerska FC Videoton. Björn Wesström säger att förhandlingarna pågått i knappt två veckor.

– De tog första kontakten med mig för närmare två veckor sedan. Sedan har det gått fort vilket det brukar göra när folk har bestämt sig, säger Wesström.

”Kan inte vara sentimental”

AIK tappar samtidigt sina kanske två största profiler och två spelare som spelade nyckelroller under fjolårets guldsäsong. Men Wesström ser ändå positivt på affären.

– Vi fattar de beslut vi tror är det bästa för AIK. Det finns en tid för allting och i fotboll kan man inte vara sentimental. Vi kommer alltid ha en stor tacksamhetsskuld till de här spelarna som bidraget både sportsligt och personlighetsmässigt. Därför känns det jävligt bra att kunna önska dem lycka till i sitt nya jobb.

Var det så att AIK behöver pengarna?

– Det är alltid en ekonomisk fråga utifrån vad man gör med pengarna. Men vi har tillfört fler spelare än vi gjort oss av med om det kan säga något.

Ligger det något annat bakom?

– Det får du ta med dem. Jag säger inte att det är så men det är bättre att de får svara på varför de fattat det här beslutet.

AIK meddelade samtidigt att de värvar fyra nya spelare till truppen. Goran Ljubojevic, Helgi Danielsson samt nygamla Robert Åhman Persson och Admir Catovic är alla klara för klubben.

Anser du att ni får en bättre trupp nu?

– Det får framtiden utvisa. Men vi tror mycket på spelarna som skrivit på i dag och att de kan hjälpa AIK på kort och lång sikt.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN