AIK Fotboll

Guldlaget som försvann – på bara åtta månader

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Förre guldhjälten Jos Hooiveld: Jag är chockad

Bara fyra av elva spelare är kvar från den startelva som spelade hem SM-guldet till AIK i den sista omgången mot IFK Göteborg.

Jos Hooiveld som är en av de som lämnat är chockad över utvecklingen, speciellt gårdagens försäljning.

– Det är en stor förlust för AIK, säger Celtic-proffset.

Mittbacken Jos Hooiveld var en av de första att lämna AIK:s guldlag. Sedan har det bara rullat på och när Martin Mutumba och Bojan Djordjic i går såldes till ungerska Videoton blev de spelare spelare sex och sju att lämna från elvan som säkrade guldet i november.

– Helt ärligt så blev jag chockad när jag fick höra det. Jag anade inte alls att det här var på gång, säger Hooiveld.

”Var oerhört viktiga”

27-åringen har fortfarande god kontakt med flera spelare inom AIK och var själv på plats på Råsunda flera gånger under våren. Han beskriver de senaste förlusterna som några av de tyngsta för klubben.

– Bojan och Martin var matchvinnare förra året så de var oerhört viktiga. Även för atmosfären i omklädningsrummet och båda är fortfarande goda vänner till mig. Det är därför jag är så chockad att jag inte märkt något förrän nu.

Bara spillror kvar

Bara under sommaren har nu tre spelare lämnat AIK och bara spillror finns nu kvar av fjolårets guldlag. Holländaren hoppas ändå att Solnaklubben ska kunna pussla ihop bitarna och hålla sig kvar i allsvenskan.

– Med killar som (Kenny) Pavey, Nisse (Nils-Eric Johansson) och Tjerna (Daniel Tjernström) så behöver de inte oroa sig. Det kommer att se till att alla nya spelare som kommer in gör det med samma attityd och hjärta som vi gjorde förra året. Det här är stora förluster men AIK är och kommer fortsätta vara AIK.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll

AIK

Allsvenskan i fotboll