Ny förlust – då sågar han sin målvakt

avMattias J Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PPV & SCANPIX
Maanoja ställde upp muren och placerade sig själv centralt för att se bättre, men Helsingborgs Marcus Lantz såg uppställningen och viskade till Mattias Lindström att skjuta i Maanojas vänstra hörn.

HELSINGBORG. Förlust efter ett frisparksmål i nacken.

Då sågar nye AIK-tränaren sin målvakt Tomi Maanojas placering av muren.

– Det är hans hörn, ändå ser han inte bollen. Det kan man ju diskutera, säger Björn Wesström.

AIK hade varit det bättre laget på Olympia när Dulee Johnssons spark träffade Rasmus Jönssons ben och Helsingborg fick frispark strax utanför offensivt straffområde, nästan mitt framför målet.

Tomi Maanoja ställde upp sin mur och ställde sig sedan nästan mitt bakom den. Helsingborg ställde upp Erik Edman för vänsterskott och Mattias Lindström för högerskott.

”Såg ingenting”

– Jag sa att om Edman tar den blir det mål med tanke på hur muren stod, säger Wesström som i stället fick se Mattias Lindström skjuta, mot Maanojas hörn och i mål.

– Jag placerade fem spelare i muren och mig själv till vänster. Sedan ställde Helsingborg fyra spelare till och jag såg ingenting. Då bestämde jag mig för att ta en mer central position, säger Maanoja.

Helsingborgs lagkapten Marcus Lantz upptäckte hur Maanoja placerat sig själv och muren och viskade till Lindström att skjuta mot målvaktens hörn.

– Jag såg inte bollen förrän den gick över mållinjen, säger Maanoja som trodde att Erik Edman skulle skjuta.

– Jag såg benen när de tog sats, sedan var jag helt skymd.

Aldrig riktigt nära

Efter 0–1-målet orkade AIK aldrig riktigt resa sig. Trots att Helsingborg gjorde sin kanske sämsta match för säsongen kom de regerande mästarna aldrig riktigt nära en kvittering.

– Prestationsmässigt har vi höjt oss rejält sedan inledningen på säsongen, men vi måste börja nå resultat, säger Maanoja som får medhåll av lagkaptenen Daniel Tjernström.

– Vi har tendenser till ett bra anfallsspel i dag. Men vi måste börja göra mål, så enkelt är det. Det går inte att plocka poäng annars, säger Tjernström.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM