”Nu hoppas jag att Barcelona tappar poäng mot Sevilla”

avJohanna Frändén

Publicerad:
Uppdaterad:

BARCELONA. Real Madrid låg under mot Mallorca och såg den spanska ligatiteln försvinna.

Då visade Cristiano Ronaldo att en miljard kronor kan vara välinvesterade pengar och gjorde hattrick.

– Nu hoppas jag att Barcelona tappar poäng mot Sevilla, säger portugisen efter uppvisningen i Palma.

Foto: FOTO: REUTERS
Cristiano Ronaldo.

Real Madrid fick rejält med huvudbry när hemmalaget Mallorca tog ledningen efter 16 minuter genom Víctor Adúriz. Förutsättningarna var klara, Manuel Pellegrinis gäng var tvungna att ta tre poäng för att ha en realistisk chans att haka på Barcelona i ligatäten inför de två sista omgångarna.

En poäng klen tröst

Tio minuter senare visade Cristiano Ronaldo varför han i somras blev världens genom tiderna dyraste spelarövergång, när han lämnade Manchester United för Real Madrid för den svindlande summan en miljard kronor. Portugisen sprang på en boll och han få en tå på den precis innan Mallorcas målvakt fällde honom. Ronaldo föll, vände sig om och såg 20-meterslobben singla in i bortre hörnet.

Men en poäng var klen tröst för Real Madrid, som låg en poäng efter Barcelona inför matchen.

Drygt tio minuter in i andra halvlek presenterade sig Ronaldo en gång till och i 72:a minuten fullbordade han sitt hattrick, och gick upp på 25 mål i år, trots nästan två månaders skadefrånvaro under hösten.

– Jag vet inte om jag hade gjort fler mål i fall jag sluppit skadan. Mina lagkamrater har också en stor del i det, de har verkligen hjälpt mig under min första säsong här. Jag vill vinna ligan, vi är inte där än, men jag tror och hoppas att det ska gå, säger Ronaldo till Marca efter matchen.

”Glad över chansen”

I och med 4–1-segern, där Gonzalo Higuaín avslutade målskyttet för Real Madrid, hänger los galacticos kvar en poäng efter rivalerna från Katalonien, som möter Sevilla i näst sista omgången på lördag.

– Det är bara att hoppas att Barcelona tappar poäng på slutet. Jag hoppas att det ska bli mot Sevilla. Jag är fantastiskt glad över att ha chans på ligatiteln under mitt första år här. Vi började lite svagt mot Mallorca, vi var pressade efter Barcelonas seger, men i andra halvlek spelade vi mycket bra, säger Ronaldo.

Real Madrid möter Athletic Bilbao hemma i nästa omgång och Málaga borta i sista omgången av la liga nästa helg.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga