AIK:s kris total

avPatrik Brenning

Domaren missade hands

AIK gick återigen mållösa av planen och är de sämsta regerande mästarna genom tiderna.

Men med tio minuter kvar borde Solnalaget ha fått en straff sedan HBK:s kapten Johnny Lundberg fångat bollen med händerna.

Istället sänkte Jonas Gudni Saevarsson fjolårets guldlag i matchen sista minut.

– Just nu är vi ruskigt besvikna, säger tränaren Mikael Stahre till Canal Plus.

AIK flyttade upp positionerna och jagade ett segermål i hemmamatchen mot Halmstad. Närmast kom Solnalaget i den 79:e minut när domaren Markus Strömbergsson borde ha dömt straff.

Sebastian Eguren mötte ett inlägg och nickade mot mål. Men bollen fastnade på Halmstads kapten Johnny Lundberg. Försvararen höll sedan i bollen och hindrade Miran Burgic från att komma fram på returen.

”Fångar den av reflex”

– Jag får bollen rakt på mig och av ren reflex fångar jag den. Men det är inte så mycket att göra. Jag försöker släppa de så fort som möjligt. Det är en ren reflex, säger Lundberg.

Men domaren friade och i matchens näst sista minut markerades sedan AIK:s krisöppning ytterligare. Jonas Gudni Saevarsson lossade från distans och sköt, via AIK-spelare, 1-0 till Halmstad.

– Jävligt tungt. Vi förtjänar att vinna den här matchen. Vi har bra tryck i andra halvlek men sedan får de ett mål i slutminuten när vi flyttar framåt. Det är jävigt jobbigt, jävligt tungt och besviket. Men vad fan ska man göra? Vi måste kriga ur oss den här positionen. Det var ett fall framåt i alla fall men det är tråkigt, säger Bojan Djordjic till Canal Plus.

Sämst någonsin

AIK har nu fått den sämsta öppningen av alla regerande mästarna genom tiderna i allsvenskan. Aldrig tidigare har ett lag inte vunnit någon av de sex inledande matcherna året efter sitt guld.

AIK har efter sex matcher bara två poäng och ett enda gjort mål framåt.

– I andra halvlek är det bara en fråga om när AIK ska göra målet och istället är det Halmstad som gör mål på en andraboll efter en fast situation. Sådan är fotbollen tyvärr. Men just nu är vi ruskigt besvikna, säger tränaren Mikael Stahre.

ARTIKELN HANDLAR OM