Therns HIF-hån efter skrällen

Matchhjälten: ”Då är vi kanske bäst i Sverige, haha”

avJohan Flinck

HELSINGBORG. ”Vi är bäst i Sverige”, sa HIF:s Mohammed Abubakari för två dagar sedan.

– Då är vi kanske bästa laget i Sverige nu, skrattar Eskilsminnes cuphjälte Jesper Larsson.

Efter skrällen passade Simon Thern också på att pika sitt gamla lag.

Det var i måndags som Helsingborgs IF:s rutinerade mittfältare Mohammed Abubakari gick ut i Helsingborgs Dagblad och sa att HIF var Sveriges bästa lag.

Han hävdade till och med att superettans serieledare var ”mycket bättre” än lag som AIK och Malmö FF.

På onsdagen åkte detta HIF, efter sex raka segrar i superettan, ur svenska cupen efter att förlorat lokalderbyt mot division ett-nykomlingarna Eskilsminne, om än utan spelare som Abubakari, Pär Hansson och Andreas Granqvist.

Therns pik

Hemmalagets Jesper Larsson sköt matchens enda mål i den 67:e minuten.

– Då är vi kanske bästa laget i Sverige nu, säger Larsson med ett skratt när Sportbladet påmint honom om Abubakaris utspel.

– Nej, men det är bara kul att slå stadens bästa lag. Det är roligt för hela föreningen, som verkligen kämpar och vill någonting.

Foto: BILDBYRÅN

Norrköpings Simon Thern, som fick sitt allsvenska genombrott i Helsingborg under guldåret 2011, kunde inte låta bli att håna sin gamla klubb på Twitter efter skrällen.

”Sveriges bästa lag åkte alltså ut mot ett lag från samma stad”, skrev Thern, följt av två smileys.

Hemvändaren Markus Holgersson gjorde, liksom brassen Wanderson, sin första match från start efter att skrivit på för HIF.

– En stor eloge till Eskilsminne. Vi var inte ”där” i dag, säger försvararen.

– Vi fick ingen riktig tajming i det, inget riktigt samförstånd. Tyvärr spelade vi väl med för många spelare som var matchovana.

”Finns inga ursäkter”

Men det sistnämnda ville inte tränaren Peo Ljung hålla med om.

– Det finns inga ursäkter, säger han.

– Vi hade två syften med den här matchen: 1. Vinna den för att ta oss vidare till gruppspelet nästa år. 2. Ge chansen till dem som inte spelat så mycket på sistone, och det var mycket viktigt inför vår höst. De skulle verkligen få visa att de ville pressa på för en startplats. Jag hade önskat att jag kunde stå här och säga att nu är mitt jobb jättesvårt framöver. Men det kan jag inte.

De tog inte chansen?

– Nej, det kan man väl lugnt konstatera, säger Ljung.