Forsberg bekräftar intresse: ”Smickrande”

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Foto: Dmitri Lovetsky / TT / NTB Scanpix

Roma visar intresse för att köpa Emil Forsberg.

Det hela har inte gått huvudpersonen själv förbi.

– Det är smickrande att klubbar visar intresse, säger 26-åringen till Bild.

Tidigare i somras värvade Roma in Robin Olsen, 28, från FC Köpenhamn. Den italienska storklubben vill dock förstärka med ytterligare en svensk.

Det har länge ryktats om att Champions League-semifinalisten är intresserat av Emil Forsberg, 26, och i förra veckan gick tyska Bild ut med att Roma tagit kontakt med RB Leipzig innan VM - men att den tyska klubben nobbat en förfrågan om att föra samtal med Forsberg.

”Känner till just det”

I en längre intervju med just Bild bekräftar Emil Forsberg nu att Roma är intresserat av honom.

– Det är smickrande att klubbar visar intresse och jag känner till just det. Men just nu koncentrerar jag mig bara på Leipzig, säger Forsberg till tidningen.

Bekräftelsen från Emil Forsberg kommer efter det att Leipzig-tränaren Ralf Rangnick visat sin uppskattning för svensken.

Klubben vill inte sälja

– Vi vill behålla honom. Det är mycket som ska behöva hända för att han ska lämna klubben, och det inkluderar det ekonomiska. Dessutom ska Emil vilja lämna, så det är många saker som ska behöva stämma i så fall, sa Rangnick enligt RBLive i förra veckan.

Förra säsongen slutade RB Leipzig på en sjätteplats i Bundesliga. Emil Forsbergs kontrakt med klubben sträcker sig till sommaren 2022.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE