Nya beskedet efter mötet med Svennis

Uppgifter: Därför kan affären spricka

avAndreas Käck

Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

Sven-Göran Eriksson, 70, är alltjämt aktuell för jobbet som Kameruns förbundskapten.

Men affären kan spricka – på grund av ”Svennis” lönekrav.

Nu meddelar Kameruns förbund att de ser sig om efter andra alternativ.

På lördagen kunde Sportbladet berätta att Sven-Göran Eriksson förhandlat med Kameruns fotbollförbund om jobbet som förbundskapten.

Han ska ha rest till huvudstaden Yaoundé i torsdags och därefter suttit i möten med flera högt uppsatta personer inom det kamerunska förbundet Fecafoot, samt stjärnspelaren Samuel Eto’o.

– Att jag varit i Kamerun är svårt att neka till, det finns ju bilder överallt, men jag kan inte säga mer än så i nuläget. Ni får återkomma om några dagar, sa ”Svennis” till Sportbladet.

”Kräver för mycket pengar”

Enligt uppgift ska han ha varit överens med Fecafoot, men affären ska ha stoppas av det kamerunska idrottsministeriet.

Nu uppger tidningen Journal de Cameroun att det beror på ”Svennis” lönekrav. Han ska ha begärt mellan 50-65 miljoner Centralafrikanska franc i månadslön, vilket motsvarar 780 000 till en miljon kronor – och idrottsministeriet uppges ha satt en gräns på 30 miljoner Centralafrikanska franc.

Kollar på andra alternativ

Kameruns fotbollförbund har nu kommit med ett uttalande där de meddelar att de ”ser sig om efter andra alternativ” och att de väntas kunna presentera en ny förbundskapten ”inom de kommande dagarna”.

Sven-Göran Eriksson är inte borta ur leken, han kan fortfarande bli deras nye förbundskapten, men då måste lönefrågan lösas.

Andra tränare som nämns som kandidater är John Toshack, Antoine Hey, Carlos Quieroz, Alain Giresse och Tom Sainfiet.

Problemet är att bara de två sistnämnda är tillgängliga i nuläget.

ARTIKELN HANDLAR OM