Neymars svar på anklagelserna

avPelle Strandman

FOTBOLL

Han har hånats och förlöjligats efter sina förstärkningar på fotbollsplanen.

Nu försvarar sig Neymar.

– Tror du att jag vill bli tacklad hela tiden? Nej, för det är smärtsamt, det gör ont, säger han till ESPN.

Fotbolls-VM i Ryssland blev en besvikelse för Brasilien som inte gick längre än till kvartsfinal.

Nationens stora superstjärna Neymar noterades för två mål – men hamnade främst i fokus på grund av att han, till synes, kraftigt förstärkte ett flertal situationer där han blev fälld.

Mexikos förbundskapten Juan Carlos Osorio delade kanske ut den hårdaste kritiken:

– Jag tycker att sådant beteende är en skam för fotbollen. Det är inte särskilt bra reklam för fotbollen för de unga pojkarna som sitter hemma och ser matchen på tv. Fotboll är en sport för män, inte för clowner, sa han efter förlusten mot Brasilien i åttondelsfinalen.

26-åringens beteende på planen gav efter VM upphov till ett nytt internetfenomen vid namn ”Neymar Challenge” – där man utmanar kompisar på sociala medier att lägga sig ned, rulla runt och låtsas ha väldigt ont.

Något som bland annat förre tennisproffset Jonas Björkman visade prov på under en uppvisningsmatch i Wimbledon nyligen.

”Kommer aldrig förstå”

Nu har Neymar meddelat vad han tycker om skämten som riktas mot honom.

– Jag såg dem men jag tog dem med humor, säger han till ESPN och fortsätter:

– Min fotboll går ut på att dribbla, att möta motståndare. Jag kan inte ställa mig framför en motspelare och säga: “Min kära, ursäkta mig, jag vill göra mål”. Jag kan inte göra det utan måste dribbla förbi honom.

Neymar medger inte att han spelar över på fotbollsplanen – utan påpekar att det faktiskt gör så ont som han ger sken av.

– Ofta är jag snabbare och lättare än andra spelare och då tacklar de mig – men då finns domaren där. Tror du att jag vill bli tacklad hela tiden? Nej, för det är smärtsamt, det gör ont.

Neymar avslutar:

– Efter matcherna stannar jag kvar i fyra-fem timmar och lägger på is. Det är komplicerat men om du aldrig har varit med om det så kommer du aldrig att förstå.

ARTIKELN HANDLAR OM

Neymar