Sågar miljardköpet: ’Det är propaganda’

Rivalens president till attack mot ”Juve”

avAndreas Käck

Juventus köpte Cristiano Ronaldo, 33, för en miljard kronor.

En bra affär? Inte enligt Napolis president Aurelio De Laurentiis.

– Det är propaganda, säger han.

I dag gör Cristiano Ronaldo sin första träning för Juventus.

Hundratals supportrar fanns på plats när superstjärnan anlände till träningsanläggningen – förväntningarna på den femfaldige Ballon d’Or-vinnaren är stora.

Men är det verkligen en bra affär?

Det tycker inte Napolis president Aurelio De Laurentiis.

”Tar en risk”

Han går han till attack mot rivalen och sågar deras supervärvning

– Det är en propaganda-värvning av Juventus och FCA (Fiat, som har delfinansierat värvningen, reds.anm). Juventus har sju raka ligatitlar, men de behövde göra något i sommar för att få upp hajpen bland fans och sponsorer. Det hade inte räckt att förlänga med Max Allegri. Men Ronaldo har kommit upp i åldern och du tar en risk när du lägger så mycket pengar på en spelare i slutet av sin karriär, säger han enligt italienska medier.

”Absursa summor”

De Laurentiis berättar att han själv hade kontakt med Ronaldos agent Jorge Mendes och att de diskuterade en eventuell övergång till Napoli. De Laurentiis ska ha föreslagit en modell där Napoli och Ronaldo själv skulle dela på inkomsterna (tröjförsäljning och så vidare), men det hela gick i stöpet när Juventus kom in i bilden och erbjöd mer pengar.

– Juventus höjde insatsen, men jag undrar om det kommersiella och sportsliga kommer segra. Om du börjar betala absurda summor pengar så kommer det förr eller senare tillbaka och biter dig i arslet, säger De Laurentiis.

Foto: Cesare Abbate / TT / NTB Scanpix
Aurelio De Laurentiis
ARTIKELN HANDLAR OM