Realseger – men publiken svek när Ronaldo saknades

avKristoffer Bergström

FOTBOLL

Ska vi kalla det Ronaldoeffekten?

Real Madrid vann utan sin förra superstjärna, men de gjorde det inför 30 000 tomma stolar.

Publiksiffran var den lägsta på tio år.

När det kommer till Real Madrid pratas det sällan om saknade stjärnor. Men i deras ligapremiär på Santiago Bernabeu var det svårundvikligt.

Spanjorerna har vunnit Champions League tre år i rad och startar nu om utan Cristiano Ronaldo. I portugisens frånvaro är det offensiva ansvaret främst fördelat på Marco Asensio, Karim Benzema och Gareth Bale.

Asensio stal bollen av Djené

Den nye tränaren Julen Lopetegui förlorade supercupfinalen mot Atletico Madrid med 4–2, men fick en smidigare resa mot Getafe, som Real har slagit i nio ligamatcher i rad.

Efter 20 minuter nicklobbade Dani Carvajal över målvakten David Soria och in i mål till 1–0. I andra halvlek fick Gareth Bale sin stora chans. Asensio stal bollen av mittbacken Dakonam Djené och spelade in lågt i straffområdet. Bale tryckte till hårt nog för Soria att inte kunna hålla den.

29-åringen har nu gjort mål i tre ligapremiärer i rad: mot Real Sociedad 2016, mot Deportivo 2017 och mot Getafe 2018.

Två giganter vann i premiären

– Det är han som ska göra målen för Real i år, när Ronaldo försvunnit. Då är det viktigt att han tidigt får hitta rätt, sa Kalle Karlsson i Sportbladets sändning.

2–0 stod sig matchen ut och på sätt och vis kanske saknades inte Ronaldo av de vitklädda. Men att döma av publiksiffran saknades han av supportrarna. Santiago Bernabeu tar in drygt 80 000 åskådare, men bara drygt hälften av biljetterna var sålda.

48 446 åskådare är den lägsta siffran i ligan på tio år. Goal.com skriver att det inte har kommit en mindre publikskara sedan 2008/2009, då Real förlorade fem matcher i rad. Då spelade för övrigt Ronaldo fortfarande i Manchester United.

Laddar Matchöversikt
Skytteligorna 2017-18 00:25
ARTIKELN HANDLAR OM